Πολιτικη

Κων/πουλος: Ας συγκυβερνήσουν η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: screenshot/ Youtube (αρχείου)

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου,  στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Στούντιο με θέα»

Αυτό που θα πρέπει να αναζητήσουμε είναι οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν την επόμενη μέρα. 

-Να έχουμε δημόσια δωρεάν υγεία. Γι αυτό ζητάμε να καταργηθεί το άρθρο 10 που έφερε η ΝΔ. 

-Θέλουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπική διαφορά. Είναι ένας νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης. Με το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, θα καταργηθεί. Παράλληλα να υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες, να μπορέσουν να δώσουν καλύτερους μισθούς και να υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας. 

- Φέραμε πρώτοι το θέμα της κοινωνικής κατοικίας για τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές. Οι πόροι θα είναι από το ταμείο ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει εντάξει μόνο 100 κατοικίες, τη στιγμή που στην Πορτογαλία έχουν ενταχθεί 30.000 

-Σήμερα οι τράπεζες κερδοσκοπούν. Ο δανειολήπτης έχει 10% επιτόκιο για το δάνειο και ο καταθέτης έχει 0,1%. Χρειάζεται άμεση φορολόγηση. Παράλληλα, με τα funds που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχισε η ΝΔ, δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. 

- Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την προστασία της πρώτης κατοικίας και χειροκροτεί την κα Κατσέλη για ένα νόμο που δεν ψήφισε ο ίδιος. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει τις προϋποθέσεις για να υπάρξει συγκυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Λέμε για προγραμματική σύγκλιση, ισχυρό ποσοστό και ότι δε θα κάνουμε εμείς πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα. Αν σε κάποιον δεν αρέσουν αυτά, υπάρχει και το ευρωπαϊκό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο μπορεί να συγκυβερνήσει το πρώτο κόμμα με το δεύτερο.

(Δ.Τ.)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.