Πολιτικη

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ Αρκαδίας με τον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης

Επί τάπητος το πρόβλημα της επέλασης των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ στον Πάρνωνα, στο Μαίναλο και στους άλλους ορεινούς  όγκους της Πελοποννήσου.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Δαμαλά Αριστείδη Γραμματέα της ΤΕ Αρκαδίας, το Γιώργο Ασημόπουλο υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην Αρκαδία και τον Νίκο Γόντικα, μέλος της  Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και περιφερειακό σύμβουλο, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του ΕΟΣ Τρίπολης για το σοβαρό πρόβλημα της επέλασης των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ στον Πάρνωνα, στο Μαίναλο και στους άλλους ορεινούς  όγκους της Πελοποννήσου.

Τονίστηκε από μεριάς του ΚΚΕ ότι για να είναι αποτελεσματικός ένας αγώνας πρέπει να αναδεικνύει τις αιτίες και τους υπαίτιους. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που ψάχνουν διέξοδο για κερδοφορία, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η επιχορήγηση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ με τεράστια ποσά από το ταμείο ανάκαμψης, τη «δίκαιη μετάβαση», κλπ, η θέσπιση με fast track διαδικασίες αδειοδότησης των αιολικών και φωτοβολταϊκών  βιομηχανικών συγκροτημάτων διαμορφώνουν όρους γρήγορης και εγγυημένης κερδοφορίας και ασυδοσίας όσον αφορά τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Υπέρογκα εγγυημένα κέρδη για τους καπιταλιστές και την ίδια στιγμή ενεργειακή φτώχεια για το λαό, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά, καταστροφή του  περιβάλλοντος  και των δασών κλπ.

Διαχρονικά  έχουν ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΚΚΕ Αρκαδίας, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις υλοποιώντας τις πιο πάνω κεντρικές επιλογές της ΕΕ και των καπιταλιστικών ομίλων διαμόρφωσαν αυτές τις συνθήκες.

Η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 21ης του Μάη 2023, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, θα συνεχίσει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι. Γι’ αυτό πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμη που σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ΚΚΕ, που θα δόσει ώθηση στους αγώνες για να τους δυσκολέψουμε, να τους παρεμποδίσουμε σε μια πορεία ανατροπής και συνολικότερων αλλαγών στα πλαίσια των οποίων το ρεύμα θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, ο κεντρικός ενεργειακός σχεδιασμός του κοινωνικοποιημένου τομέα ενέργειας θα αξιοποιεί  όλες τις μορφές ενέργειας με στόχο να έχει η χώρα ενεργειακή επάρκεια και ο λαός  φθηνή ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών του. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.