Πολιτικη

"Η Ειρήνη δεν αποτελεί δεδομένη κατάσταση"

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαηλιού- facebook

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Η. Παπαηλιού, για τον αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη  

Η Ειρήνη δεν αποτελεί δεδομένη κατάσταση αλλά αγαθό που, με τους αγώνες των Λαών, κατακτάται και διατηρείται, δεδομένου ότι οι εχθροί της εκπροσωπούν πανίσχυρα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα αφετέρου διότι μόνον οι Λαοί μπορούν να προβάλλουν  «παγκοσμιοποιημένη» αντίσταση στην παγκόσμια ισοπέδωση που οι ισχυροί του κόσμου προσπαθούν να επιβάλλουν.      

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης έχει καταστεί σύμβολο των αγώνων για την Ειρήνη και τη Συναδέλφωση των Λαών, αφού, με τη στάση ζωής, την πολιτική δράση και τη στυγερή δολοφονία του, δηλαδή με το παράδειγμά του, ενέπνευσε, συνένωσε και συσπείρωσε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα σ΄αυτούς τους  αγώνες. 

Η πολιτική παρακαταθήκη του Γρηγόρη Λαμπράκη και της γενιάς του, μόνο με την ενιαία δράση των πολιτών, στην πατρίδα μας, την Ευρώπη  και τον κόσμο, μπορεί να υλοποιηθεί.  Στη βία της αυθαίρετης και άδικης εξουσίας, σήμερα «παγκοσμιοποιημένης», και των πολέμων, οι δυνάμεις της Ειρήνης πρέπει να ενεργοποιηθούν δυναμικά και να αντισταθούν αποφασιστικά.   

(Δ.Τ.)       

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.