Πολιτικη

Στην παράταξη "Νέα Πελοπόννησος" και η Τζένη Δημητρακοπούλου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Μεταγραφή από την παράταξη "Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο" για τον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Αυγούστου ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών και οι τοποθετήσεις Τατούλη και Δημητρακοπούλου.

Πέτρος Τατούλης: "Καλωσορίζουμε την Τζένη Δημητρακοπούλου Κουστένη στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε Αρκαδίας. Η Τζένη είναι γέννημα θρέμμα της Αρκαδίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Τρίπολη που λατρεύει, γι’ αυτό και επέλεξε να επιστρέψει μετά τις σπουδές της στην Τρίπολη. Κατάγεται από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Κουστένη, επιχειρηματία ξενοδόχο στη Δημητσάνα την οποία υπεραγαπά και θεωρεί πλέον τόπο της. Έχουν δυο γιούς τον Κωνσταντίνο και τον Γιώργο 15 και 12 χρόνων.

Διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Υψηλών Τάσεων και την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Είναι αριστούχος απόφοιτη Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Και τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στην «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει πολλά θεματικά σεμινάρια και έχει λάβει πιστοποιήσεις σε κρίσιμα πεδία της επιστήμης της από αναγνωρισμένους Φορείς και Διεθνή Πανεπιστήμια.

Εργάζεται ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης, ενώ επί σειρά ετών έχει εργαστεί και στον Δήμο Γορτυνίας όπου διετέλεσε προϊσταμένη στο νευραλγικό πόστο των χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη Τεχνική Υπηρεσία. Είναι από το 2019 εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και από το 2021 η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με τις πολλές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα της Αρκαδίας και της Γορτυνίας ειδικότερα και δρομολογήθηκαν λύσεις.

Το 2022 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Παράλληλα, από το 2019 είναι Ιδρυτικό Μέλος και Γενική Γραμματέας του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, που με κόπο και  μεγάλη προσπάθεια μαζί με όλα τα μέλη του ΔΣ κατάφεραν να το επαναλειτουργήσουν και να τρέξουν πολλές και αξιόλογες δράσεις, καθώς και να θεμελιώσουν κρίσιμες αλλαγές  και καινοτομίες για τη πορεία του".

Τζένη Δημητρακοπούλου: "Η πολιτική συνθήκη που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στη κεντρική πολιτική, δεν αφήνει άλλα περιθώρια για ψευδοδιλλήματα. Οι πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές ανακατατάξεις καταδεικνύουν πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ακομμάτιστη και με λογοδοσία στους πολίτες.

Το διακύβευμα για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, απαιτεί μεγάλες θεσμικές αλλαγές οι οποίες θα μπορέσουν να επιτευχθούν μέσω μεγάλων, πλατιών και ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων και συγκλίσεων, μέσω προοδευτικών σχημάτων, με χαρακτήρα υπερκομματικό. Βιώσαμε με τον πιο δύσκολο τρόπο, εδώ στη Πελοπόννησο τη περίοδο 2019-2023, τι σημαίνει η αυτοδιοίκηση να είναι ο εκτελεστικός άβουλος κομματικός βραχίονας της κυβέρνησης.  Έναν κομματικό βραχίονα που τη βοήθησε να εκλεγεί με απώτερο σκοπό να την ελέγχει σε κάθε βήμα και απόφαση. 

Μια Περιφερειακή Αρχή που δεν είχε αρμοδιότητες, δεν είχε πόρους και δεν μπόρεσε τελικά να επιτελέσει τον συνταγματικό της ρόλο. Θα επιτρέψουμε, για άλλη μια φορά να συμβεί το ίδιο; Καλούμαστε να σκεφτούμε, να μελετήσουμε, να σχεδιάσουμε και κυρίως να δράσουμε, υπερβαίνοντας και τον ίδιο μας τον εαυτό.  Απαγκιστρωμένοι από βολικά άλλοθι ή και βολικά εφαλτήρια. Χωρίς κομματικούς εγωισμούς. Να καταφέρουμε με δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό, διάφανο, αλληλέγγυο και σύγχρονο τρόπο να μιλήσουμε σε όλους και για όλα όσα μας απασχολούν. 

Ακόμη ακόμη να μιλήσουμε, να εκφράσουμε και τη μεγάλη  σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, που είτε έχει κουραστεί, είτε έχει απογοητευτεί και απέχει από τα κοινά και κανείς δεν μιλά γι’ αυτή, ούτε και ασχολείται για το τι θέλει. Είναι ώρα να αφυπνιστεί και να εκφραστεί. Σε αυτή τη συνθήκη, αποφάσισα να συνεργαστώ με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος», με την οποία στη τετραετία 2019-2023, χτίσαμε ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο και καταφέραμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, τόσο για τον τόπο και τους πολίτες της Πελοποννήσου όσο και για μεγάλα, σοβαρά πολιτικά και θεσμικά θέματα.

Μια κοινή φωνή, με πάνω από 80% κοινές αποφάσεις και ψηφίσματα. Συντάσσομαι στη κοινή προσπάθεια, για μια καλύτερη Πελοπόννησο για όλους. Κρίσιμες προτεραιότητες και πεδία άμεσης επέμβασης, για μένα και εμάς, αποτελούν η προστασία του Περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και τα ζητήματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και της Διαχείρισης Καταστροφών, η Διαχείριση των Υδάτινων πόρων, η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Ψηφιακή Μετάβαση, η στοχευμένη και εκτεταμένη ενεργοποίηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων, η προστασία των Ευάλωτων ομάδων, η Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και του Πρωτογενούς Τομέα, η οικονομική Ανάπτυξη/Μεγέθυνση και  η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως Τουριστικού προορισμού διατηρώντας τα ταυτοτικά της χαρακτηριστικά αναλλοίωτα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.