Πολιτικη

Κάλεσμα Γούργαρη στους δημότες Τρίπολης

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τι αναφέρει σε μήνυμά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές στο Δήμο Τρίπολης, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους,  τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες. Όχι μόνο γιατί κυριαρχούν οι επιχειρηματίες, οι γιατροί και οι δικηγόροι, αλλά κύρια για την πολιτική όσμωση και το αγκάλιασμα δήθεν θανάσιμων εχθρών.

Στο ψηφοδέλτιο που ηγείται ο κ. Τζιούμης που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ φιγουράρουν στελέχη της ΝΔ και  του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα και στο ψηφοδέλτιο που ηγείται ο κ. Σμυρνιώτης που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ  φιγουράρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και  του ΠΑΣΟΚ.

Τα 6 ψηφοδέλτια που διεκδίκησαν το 2019 την ψήφο των Δημοτών στο Δήμο Τρίπολης, που όλη την τετραετία λειτούργησαν ως ενιαία παράταξη συγχωνεύτηκαν  τώρα σε δυο κοινά ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Τι κάνει τα στελέχη των αστικών κομμάτων που μέχρι χθες ήταν «θανάσιμοι» εχθροί να φιγουράρουν τώρα και στα δυο ψηφοδέλτια και να μην τρέχει τίποτα. 

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα μεγάλα που αφορούν την πολιτική των Δήμων. Συμφωνούν στη συρρίκνωση των χρηματοδοτήσεων  προς το Δήμο από τον κρατικό προϋπολογισμό, των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και την εκτόξευση της φορολεηλασίας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων στη λογική της ανταποδοτικότητας.

Στηρίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια στην περιοχή:

-Τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης μακροχρόνιας κερδοφορίας για τον επιχειρηματικό όμιλο και μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα.

-Στηρίζουν την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ που έκαναν το ρεύμα είδος πολυτελείας και κορύφωσαν την ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

-Στηρίζουν την μετατροπή της Δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου σε χαβούζα της Πελοποννήσου.

- Υλοποίησαν και υλοποιούν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών τομέων και λειτουργιών του Δήμου μέσα από τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων.

-Τσακώνονται για το ποιος θα είναι στο τιμόνι της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής, ποιος θα είναι ο ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

-Αυτοί που διαγκωνίζονται σήμερα και στα δυο κοινά ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει σχεδόν το σύνολο των αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάνω από το 97%.

-Το 2019 εισηγήθηκαν και ψήφισαν όλοι μαζί τον προϋπολογισμό του 2020 και το αντίστοιχο τεχνικό πρόγραμμα εναρμονισμένα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και μακριά από τις ανάγκες των Δημοτών.

-Τους υπόλοιπους προϋπολογισμούς και τα αντίστοιχα τεχνικά προγράμματα 2021  - 2022 – 2023 τους ψήφισαν από κοινού χωρίς συζήτηση με μόνη διαφορά ότι τους εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή. 

-Παρέτειναν αδικαιολόγητα για δυο χρόνια την αθλιότητα στη λειτουργία της ΚΕΔΗΤ, συσσωρεύοντας χρέη και πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα.

-Επέβαλαν στους Δημότες επιπλέον χαράτσια  μέσα από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) ακόμη και να πληρώνουν οι Δημότες της Τρίπολης για τη μεταφορά απορριμμάτων άλλων Δήμων.

-Με πρακτικές κορακιών (απειλές αναγκαστικής είσπραξης, επιβολής προστίμων, μπλοκάρισμα λογαριασμών και φορολογικής ενημερότητας) εξανάγκασαν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους που είναι αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα, να καταβάλουν φόρο ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών. Ένας στάβλος, ένα κοτέτσι, ένα στέγαστρο για τα γεωργικά μηχανήματα, μια αποθήκη για ζωοτροφές ή για κυψέλες, φτιαγμένα με τσιμεντόλιθους και τσίγκους, αν έχουν μια λάμπα ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνουν το χαράτσι.

Σε αντίθεση με τους εντολοδόχους της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής, σε αντίθεση με τους διαχειριστές της μιζέριας στο Δήμο Τρίπολης τέσσερα χρόνια τώρα, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν απέναντι στην ενιαία πολιτική των άλλων δυνάμεων. Με θέσεις μαχητικής αντιπολίτευσης, με διεκδικήσεις, προτάσεις, παρεμβάσεις, παρουσίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο των διεκδικήσεων κατοίκων, φορέων και σωματείων.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών στρωμάτων έχουν επιλογή που αντιστοιχίζεται στα συμφέροντά τους. 

Να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να εκλεγούν περισσότεροι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του.

Οι  αγωνιστές της βιοπάλης, οι αριστεροί – προοδευτικοί πολίτες του Δήμου Τρίπολης να ρίξουν μαύρο και στα δυο κοινά ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για 100% λαϊκή – μαχητική αντιπολίτευση. 

Τρίπολη 29/08/2023
Βαγγέλης Γούργαρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.