Πολιτικη

"Η θεσμική κατρακύλα επί Ν.Δ. δεν έχει τέλος"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση του Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Γιώργου Παπαηλιού- Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023

Η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» καταργεί ακόμη και την αριθμητική και βέβαια τη συνταγματική-τη διοικητική πρακτική, προβαίνοντας σε μαθηματικές αλχημείες, για να μη τεθούν ζητήματα που συνδέονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών και αυτό της συγκάλυψής του.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να μη συζητηθεί από την ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως είχε δρομολογηθεί, η άρνηση της ΕΥΠ να συνεργαστεί στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και η επιβολή κυρώσεων, προέβη άρον-άρον σε επιλογή νέων μελών της στη Διάσκεψη των Προέδρων, με τη σύμπραξη της «Ελληνικής Λύσης» και τις «ευλογίες» του Προέδρου της Βουλής.

Αυτό έγινε, χωρίς την πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται. Τα 16 μέλη δεν αποτελούν τα 3/5 των 27, καθώς η προς τα κάτω στρογγυλοποίηση δεν είναι νοητή, όταν τίθενται ποσοστώσεις για την εκλογή ή επιλογή προσώπων.

Η θεσμική «κατρακύλα» επί ΝΔ δεν έχει τέλος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.