Πολιτικη

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κορινθία (vid)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοποίησε περιοδεία σε Νεμέα και Κορινθία

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του κόμματος, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Κασσελάκη, επισήμανε τα εξής, στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς στη Νεμέα:

Επί πολλά χρόνια, η ελληνική περιφέρεια βρίσκεται στο περιθώριο του ενδιαφέροντος της ελληνικής  πολιτείας.

Επίκεντρο μιάς άλλης, νέας περιφερειακής πολιτικής πρέπει να είναι ο αγροτικός και  κτηνοτροφικός τομέας, στη βάση των οποίων η συλλογική συνεταιριστική δράση  των αγροτών και κτηνοτρόφων μπορεί και θα αποδώσει οφέλη για όλους. 

Σήμερα οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς διαβούλευση, αποτελεί, εκτός των άλλων,  την πηγή των προβλημάτων που ανέκυψαν κατά τη φετεινή  πληρωμή των οριζόντια και σημαντικά μειωμένων  προκαταβολών της βασικής ενίσχυσης.

Χρειάζεται αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται και οι νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την κλιματική κρίση, καθώς και άλλοι επίκαιροι.

Απαιτείται συνολική αλλαγή πλεύσης, ώστε η περιφερειακή Ελλάδα να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο.   

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.