Πολιτικη

Ο Π. Τατούλης αιτήθηκε αναδρομικά από την περίοδο που ήταν βουλευτής

Αρνητική η απάντηση που έλαβε από το ΣτΕ, τόσο ο πρώην Περιφερειάρχης, όσο κι ακόμη 7 βουλευτές.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αιτήσεις πρώην βουλευτών που ζητούσαν να αναπροσαρμοστεί η βουλευτική αποζημίωσή τους (αποδοχές βουλευτών) στο ύψος των αποδοχών των προέδρων των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας (μαζί με τα επιδόματά τους) για το διάστημα από 20.2.2008 έως 30.9.2009.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, είχαν προσφύγει πρώην βουλευτές, όπως και χήρες βουλευτών, ζητώντας να τους καταβληθεί για το επίμαχο διάστημα η διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης που λάμβαναν και των νέων αυξημένων αποδοχών (νόμος 3691/2008) των ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές (μερικοί εξ αυτών έχουν αποβιώσει) Δημήτριο Τσαντούλα (Ν.Δ. Πρέβεζας), Πέτρο Καστιλιέρη (ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας), Ηλία Παπαηλία (ΠΑΣΟΚ Αττικής), Κωνσταντίνο Καραμπίνα (Ν.Δ. Αρτας), Αντώνη Καρπούζο (ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δυτικής Αττικής), Παναγιώτη Αδρακτά (Ν.Δ. Ηλείας), Πέτρο Τατούλη (Ν.Δ. Αρκαδίας) και τη χήρα του Θεόδωρου Κατσίκη (Ν.Δ. και ΔΗΑΝΑ Καρδίτσας). 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ: "χαρακτηριστική είναι η αξίωση του Πέτρου Τατούλη που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας το ποσό των 82.691 ευρώ, ενώ παράλληλα διεκδικούσε και 7.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παράλειψη του Δημοσίου να αναπροσαρμόσει τη βουλευτική του αποζημίωση γι’ αυτό το διάστημα των είκοσι μηνών. Διεκδικούσε διαφορές και για προγενέστερο διάστημα, αλλά κρίθηκε ότι η αξίωσή του αυτή είχε υποπέσει σε παραγραφή".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.