Πολιτικη

"Στην επαρχία οι κάτοικοι νιώθουν φόβο και τεράστια ανασφάλεια"

"Πείτε μας ποιο είναι το σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας και της Κυβέρνησης για την επαρχία;" αναρωτήθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Βασικά σημεία συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Για την ασφάλεια στη χώρα μας
Παρά το ότι η Κυβέρνηση είχε προσπαθήσει το προηγούμενο διάστημα και είχε πολύ ψηλά το θέμα της ασφάλειας, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει παραβατικότητα και προβλήματα. Στα Πανεπιστήμια που έλεγε η ΝΔ ότι θα φτιάξει την Πανεπιστημιακή αστυνομία και θα λυθούν όλα τα προβλήματα, καταλήξαμε την πανεπιστημιακή αστυνομία να τη διώξουμε από τα πανεπιστήμια και να την πάμε εκτός.

Για την ασφάλεια των Πανεπιστήμιων είχαμε συγκεκριμένη πρόταση και η ΝΔ δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας. Είχατε τρελάνει τον κόσμο ότι προσλαμβάνεται χίλιους ανθρώπους για να τους τοποθετήσετε στα Πανεπιστήμια και καταλήξατε να τους βγάλετε εκτός των Πανεπιστημίων.

Δεν θα βάλω στο στόμα μου λέξεις όπως ότι η αστυνομία σκότωσε κάποιον γιατί περιμένω την έρευνα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα για να μπορέσουμε να μάθουμε τι συνέβη.

Αυτό το νέο παιδί που σκοτώθηκε μπορεί να είναι και ένας νέος αστυνομικός ο οποίος και αυτός είναι μέλος της κοινωνίας μας, έχει και αυτός οικογένεια και καλείται να προστατεύσει όλους εμάς.

Φαίνεται ότι έχουμε προβλήματα στην εκπαίδευση των αστυνομικών και το λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Άρα πρέπει να μας απαντήσει η κυβέρνηση γιατί δεν πέτυχε η εκπαίδευση και πρέπει επίσης να δώσει απαντήσεις γιατί έχουν αυξηθεί στην επαρχία οι κλοπές.

Για τις κλοπές στην επαρχία και την ανασφάλεια των κατοίκων
Στην επαρχία έχουμε κάθε μέρα κλοπές. Στην Αρκαδία, σε όλα τα χωριά που μένουν γεροντάκια, οι μανάδες και οι παππούδες μας δεν νιώθουν καμία ασφάλεια. Πείτε μας ποιο είναι το σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας και της Κυβέρνησης για την επαρχία; Επειδή μιλάτε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση και ενίσχυση των αστυνομικών διευθύνσεων στην επαρχία. Γιατί τόσα χρόνια δεν το κάνετε; 

      

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.