Πολιτικη

Στην πορεία ενάντια του φορολογικού νομοσχεδίου ο Γ. Παπαηλιού

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Την απόσυρσή του ζητεί και ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σε σχετική τοποθέτησή του ο κ. Παπαηλιού αναφέρει:

Το  φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιβαρύνει, μέσω τεκμηρίων, οριζόντια και συνεπώς με άδικο τρόπο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους.

Ταυτόχρονα αφήνει ανεξέλεγκτη τη μεγάλη φοροδιαφυγή και τη θεσμική φοροαποφυγή των «μεγάλων και ισχυρών».  

(Το φορολογικό νομοσχέδιο) εντάσσεται στη γενικότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, που, έχοντας θέσει στο στόχαστρο τα μικρομεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και οδηγώντας τα σε εξαφάνιση, επιδιώκει να συγκεντρώσει ανθρώπινο δυναμικό, πόρους, οικονομικές δραστηριότητες, δύναμη στους «μεγάλους και ισχυρούς».    

Πρέπει να προωθηθεί ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, με τρόπο που ο καθένας να φορολογείται, βάσει όχι πλασματικών εισοδημάτων, αλλά των πραγματικών εισοδημάτων του,  δηλαδή της φοροδοτικής ικανότητάς του.

Τα  μικρομεσαία στρώματα, τα οποία εξαπατήθηκαν προεκλογικά  από τη ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» και που εξακολουθούν μετεκλογικά να  εμπαίζονται και να στοχοποιούνται ως φοροφυγάδες αγωνίζονται, ώστε το  φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση να αποσυρθεί.

Η σημερινή μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών  απέδειξε, ότι αυτό μπορεί να γίνει. 

Διότι «φωνή Λαού, οργή Θεού».   

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.