Πολιτικη

"Η μάχη απέναντι στον ιμπεριαλισμό είναι διαρκής"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του μέλους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αρκαδίας, κ. Γιώργου Φαράντου, για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Η αντίσταση των Ελλήνων εναντίον των δυνάμεων της τριπλής Ναζιστικής και Φασιστικής κατοχής πραγματοποιήθηκε από αντιστασιακές οργανώσεις που ανήκαν σε διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Το σημαντικότερο γεγονός της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, απετέλεσε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, γεγονός που έκαμνε ιδιαίτερη εντύπωση στους αγωνιζόμενους για την Ελευθερία λαούς.

Σημαντικότατο αλλά λησμονημένο γεγονός, είναι η συμφωνία του Δυρραχίου, κοντά στα σύνορα της Αρκαδίας, μεταξύ των μελών των δύο αντιθέτων πολιτικά μεγαλύτερων οργανώσεων.

Οι Ναζιστές και οι Φασίστες, σε αντίποινα για τη μεγαλειώδη αντίσταση του Ελληνικού λαού, αιματοκύλισαν αμάχους και γυναικόπαιδα.

Σαν σήμερα στο Μονοδένδρι, 118 Έλληνες πατριώτες μεταφέρονται -κυρίως από τη Σπάρτη- και εκτελούνται.

Η Αρκαδία πλήρωσε εξαιρετικά μεγάλο φόρο αίματος στη Μεγαλόπολη, στην Κάνδαλο, στα Αλώνια Αλέας Τεγέας, στο Μαηθανάση, στην οδό Ταξιαρχών στην Τρίπολη.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας τιμούμε την Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής και δηλώνουμε ότι η χώρα μας θα είναι ανεξάρτητη και ενωμένη και ότι η μάχη απέναντι στον ιμπεριαλισμό είναι διαρκής.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.