Πολιτικη

Οδυσσέας: Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέδειξε ένα θέμα σε παγκόσμιο ζήτημα (vd)

Προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής.

📺Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

👉  Για τα γλυπτά του Παρθενώνα: 

Η Μελίνα Μερκούρη διεθνοποίησε το ζήτημα από το 1982 και το έβαλε σε μια διαφορετική διάσταση. Ξεκίνησε το θέμα και το έβαλε για την εποχή της στη σωστή του βάση και ήταν μια κλοπή. Οι Βρετανοί έκλεψαν τα αρχαία τα οποία ήταν ελληνικά. 

Ο Πρωθυπουργός σωστά έθεσε το θέμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Εάν προσπαθούμε να πούμε ότι δεν μπορείς να εκφράσεις δημόσια τις θέσεις της χώρας σου αυτό δεν πρέπει να είναι αποδεκτό. Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας που για δικούς του λόγους δεν συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη, κατάφερε με τη στάση του να αναδείξει ένα θέμα σε παγκόσμιο ζήτημα.

👉 Για τα θέματα της συναίνεσης:

Το ΠΑΣΟΚ σε πολλά θέματα έχει συναινέσει σε μεγάλα ζητήματα και αυτή είναι η διαφορετικότητά του. Ένα παράδειγμα είναι με τις αμυντικές δαπάνες, με τις φρεγάτες, τα οποία είναι εθνικά ζητήματα και αφορούν πατριωτικά θέματα. Άρα το ΠΑΣΟΚ δεν συναινεί μόνο τώρα αλλά διαχρονικά η στάση μας έχει πατριωτικά χαρακτηριστικά κρίνοντας και αξιολογώντας την εκάστοτε Κυβέρνηση για τα σωστά και τα λάθη της.   

👉  Για την επίσκεψη Ερντογάν:

Εμείς δεν δεσμευόμαστε για το τι λέει ο Ερντογάν. Εμείς πρέπει να δεσμευόμαστε για το τι λέει ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Με την Τουρκία πρέπει να έχουμε πολύ ξεκάθαρες θέσεις, αλλά να ξέρουμε ότι είναι μια γείτονα χώρα και θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και διάλογος ώστε να βρίσκουμε λύσεις και να φτιάξουμε καλές σχέσεις γειτονίας. 

Πιστεύουμε ότι στα θέματα με την Τουρκία πρέπει να υπάρχει μια εθνική στρατηγική και δυστυχώς ούτε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη ΝΔ υπήρξε διάθεση να υπάρξουν συζητήσεις πολιτικών αρχηγών πάνω σε αυτά τα θέματα. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια ακούγαμε τον κ. Μητσοτάκη να επικρίνει τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωνε για τα εξωτερικά ζητήματα  και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε ακριβώς το ίδιο. Άρα και οι δύο συνέχισαν σε μια στρατηγική που είναι εντελώς διαφορετική από του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλει εθνική συνεννόηση.

👉  Αρνείται η Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα προϊόντα που αισχροκερδούν: 

Χθες, η Κυβέρνηση έβαλε πρόστιμο στη Jacobs ένα εκατομμύριο ευρώ. Αρνείται όμως η Κυβέρνηση στις πολυεθνικές να δώσουν στον κόσμο και στην δημοσιότητα τα συγκεκριμένα προϊόντα που αισχροκερδούσαν για κάθε εταιρεία. Επειδή έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και υπάρχει συγκεκριμένος Νόμος που δεν εφαρμόζεται, δεν γίνεται μια εταιρεία που έχει χίλιους κωδικούς να μην ξέρουμε ποιο προϊόν είναι αυτό το οποίο κλέβει τον πολίτη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.