Πολιτικη

Πελοπόννησος: Η "προβληματική" Σ.Δ.Ι.Τ για τα απορρίμματα θα συζητηθεί στο Πε.Συ.

Φωτογραφία: αρχείου ppel.gov.gr

Eνώ όλο και περισσότερα.. "σύννεφα" συγκεντρώνονται επάνω από τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, το Περιφερειακό Συμβούλιο ξανα-συζητά τι μέλλει γενέσθαι

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για διάφορους λόγους, η "ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων" στην Πελοπόννησο, "αναγκάζουν" το Περιφερειακό Συμβούλιο να συμπεριλάβει σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει:

Σας καλούμε στην 19 η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, την 11 η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113, στην Τρίπολη, για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

1. Επικύρωση των πρακτικών της 20ης, 21ης, 22ης 23ης 24ης 25ης και 26ης/2023 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Εκπρόσωποι των παρατάξεων των μειοψηφιών, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

Διοικητικά – Οικονομικά θέματα

3. Έγκριση 8ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2023.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

4. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία, «Περιφερειακού Κέντρου Παρακολούθησης δεδομένο Κλιματικής Αλλαγής».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης

5. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την επαναοριοθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) Μεσσηνίας στους δήμους Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης, ΠΕ Μεσσηνίας από την εταιρεία «ΤΕΜΕΣ ΑΕ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.