Πολιτικη

Η αντίδραση της κυβέρνησης στην κλιμάκωση των αγροτών

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη Βουλή δεν στάθηκαν ικανές για την εκτόνωση της κατάστασης και η αντιπαράθεση των δύο πλευρών σκληραίνει.

Επιμονή στον διάλογο και με τους δρόμους πάντα ανοιχτούς επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στην στάση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας που μετά από πανελλαδική σύσκεψη αποφάσισαν... μπλόκα παντού και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας!

Τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αντληθούν επιπλέον κονδύλια για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους είναι πολύ στενά και το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι το πεδίο παροχών δεν είναι ατελείωτο. Πιο εφικτό δείχνει το σενάριο να επιδιωχθούν η συμφωνία σε κάποιες θεσμικές αλλαγές και η διευθέτηση συγκεκριμένων τεχνικών ζητημάτων, με την πιθανότητα επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο νωρίτερα του προγραμματισμένου να μην μπορεί να αποκλειστεί.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης των αγροτών με τον κ. Μητσοτάκη, εφόσον υπάρξει ενιαία εκπροσώπηση αυτών, ως ένας φορέας και με ενιαίο πλαίσιο διεκδικήσεων.

Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι κανείς, ούτε ο αγροτικός κόσμος, δεν ωφελείται από τη διατάραξη της κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής ζωής της χώρας, μολονότι η άλλη πλευρά δείχνει να έχει αποφασίσει να ανεβάσει τους τόνους "όσο δεν παίρνει".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.