Πολιτικη

Σ' εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Τρίπολη (pics, vids)

Φωτογραφία: Αρχείου arcadia938

Η πρώτη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για τη νέα αυτοδιοικητική περιοδο.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης διεξάγεται, αυτή την ώρα, η συνεδρίαση που θα κρίνει τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων της Περιφέρειας και από την οποία θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος που θ' αντικαταστήσει τον πρώην Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Κάμποσο και πρώην Πρόεδρο της ΠΕΔ.

Η διαδικασία ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον οικοδεσπότη, τρόπον τινά, Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιουμη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Αδιαφιλονίκητο "φαβορί" για την ανάληψη της Προεδρίας είναι ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλος ενώ οι έτεροι υποψήφιοι είναι ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κ. Χρόνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας, κ. Οικονομάκος.

Καμπόσος: "Φεύγω εμφορτος αγάπης" αλλά...

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Καμπόσος, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της θητείας του, άφησε σαφείς "αιχμές" κατά της πρώην Περιφερειακής Αρχής, μ' επικεφαλής τον κ. Νίκα, λέγοντας, χαρακτηριστικά πως δεν υπήρξε καλή συνεργασία. Παράλληλα, τόνισε πως το παρόν αποθεματικό της Ένωσης- περίπου 820.000 ευρω- θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με φειδώ, σε περιπτώσεις ανάγκης.

Τι είπε για τις ΔΕΥΑ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Μετά από σχετική ερώτηση συμμετέχοντος στη συνέλευση, ο κ. Κυρίζογλου, ουσιαστικά ανέφερε πως το θέμα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των ΟΤΑ α' βαθμού και της κυβέρνησης. Να θυμίσουμε πως η τελευταία επιθυμεί ν' αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και, κυρίως, η διοικητική δομή των οργανισμών ύδρευσης και αποχέτευσης που βρίσκονται, ουσιαστικά, υπό τη δικαιοδοσία των Δήμων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.