Πολιτικη

ΚΚΕ Αρκαδίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Φωτογραφία: Αρχείου (Δελτίου Τύπου)

"Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών που  δικαίως κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά και τις απαράδεκτες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού" αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών - κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων που είναι σε εξέλιξη αυτή  την περίοδο  με το μπλόκο στο Άστρος και τις  κινητοποιήσεις στην περιφέρεια των κτηνοτρόφων σήμερα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών που  δικαίως κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά και τις απαράδεκτες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού!

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από ανέξοδες εξαγγελίες ή μοιράζει ψίχουλα και υποσχέσεις, γιατί έχει άλλες προτεραιότητες. Η  «δημοσιονομική στενότητα» της οικονομίας της χώρας πάει περίπατο όταν αφορά το ξεκοκάλισμα εκατομμυρίων ευρώ κρατικού χρήματος από το μεγάλο κεφάλαιο μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

 Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν βγαίνουν στα τίμια μπλόκα του αγώνα για να παίξουν! Διακυβεύεται η επιβίωσή τους, η διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο! Έχουν μάθει πλέον ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και ότι οι υποσχέσεις μένουν χωρίς αντίκρισμα αν δεν συνοδεύονται και από σκληρούς αγώνες! 

το ΚΚΕ στηρίζει  τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κινήματος, των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας ΑΣ Πελοποννήσου καθώς και των κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για :

 ● Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή και για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους (πχ κορινθιακή σταφίδα).

● Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες τους, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου.

Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

 ● Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. 

● Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια. 

● Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. 

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.