Πολιτικη

Απαντήσεις για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού ζητεί ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Φωτογραφία: αρχείο arcadia938.gr

Ο βουλευτής Αρκαδίας ρωτά, μεταξύ άλλων, γιατί καθυστερεί η έναρξη λειτουργίας του.

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει:

Κατέθεσα σήμερα ερώτηση στη Βουλή, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και του ζητώ να με ενημερώσει για ποιο λόγο καθυστερεί η έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διαδικασία και πότε αναμένεται να λειτουργήσει, καθώς οι συνεχείς καθυστερήσεις έχουν  απογοητεύσει τους κατοίκους του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, που βλέπουν για μια ακόμη φορά να μην υλοποιείται η λειτουργία του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού,  το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά  στην ποιοτική διαφοροποίηση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της  περιοχής  και την απασχόληση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη
Θέμα: Συνεχίζεται η καθυστέρηση για την έναρξη της λειτουργίας του Καταδυτικό Πάρκου Τυρού

Κύριε Υπουργέ,            

Κλείνουμε περίπου δέκα χρόνια από την έναρξη της συζήτησης και προσπάθειας για την υλοποίηση του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε κάποια θετική εξέλιξη. Παρόλα αυτά, οι συνεχείς μου παρεμβάσεις στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα κινητοποίησαν τους αρμόδιους Υπουργούς όπου και προχώρησαν τη διαδικασία συλλογής αδειοδοτήσεων, γνωμοδοτήσεων και αξιολόγησης του φακέλου και στη συνέχεια συντάχθηκε και προωθήθηκε το σχέδιο ΚΥΑ.

Επιπρόσθετα, όταν ήταν βαλτωμένη η διαδικασία ανέλαβα πάλι πρωτοβουλία για την εκ νέου προώθηση του θέματος και υπέβαλα ερώτηση τον Μάϊο του 2020 και εν συνεχεία τον Αύγουστο του 2020 δημοσιεύθηκε η απόφαση χαρακτηρισμού του Καταδυτικού Πάρκου Τύρου. Το 2022 κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έναρξης και λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου καθώς από το 2020 μέχρι και το 2022 δεν είχαμε κάποια εξέλιξη στο έργο.

Στην τελευταία μου παρέμβαση στη Βουλή (10.4.2023), ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαράς, γνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχω καταβάλει για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού, μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχαρακτηρισμού.  Έχουμε συγκεντρώσει 7 από τις 8 εγκρίσεις που χρειαζόμαστε για την άρση της πρώτης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την χωροθέτηση και τον χαρακτηρισμό. Το σχέδιο της ΚΥΑ είναι έτοιμο και οι εγκρίσεις είναι θετικές. Επομένως αυτό που μένει είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας να στείλει την τελευταία έγκριση. Μόλις έρθει η τελευταία έγκριση, ακυρώνουμε την ΚΥΑ που υπάρχει και στη συνέχεια ακολουθεί για να παραχωρηθεί το δικαίωμα της διαχείρισης στο Δήμο για να κλείσει η εκκρεμότητα που υπάρχει».     

Οι συνεχείς καθυστερήσεις έχουν  απογοητεύσει τους κατοίκους του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, που βλέπουν για μια ακόμη φορά να μην υλοποιείται η λειτουργία του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού,  το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά  στην ποιοτική διαφοροποίηση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της  περιοχής  και την απασχόληση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Που βρίσκετε η διαδικασία αυτή τη στιγμή και πότε αναμένεται να λειτουργήσει το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού;

O ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.