Πολιτικη

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τα "μη κρατικά πανεπιστήμια"

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τάσσεται εναντίον του νομοσχεδίου.

Με ονομαστική ψηφοφορία θα εγκριθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα “μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια”, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε εναντίον.

Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας μάλιστα να διεξαχθεί τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων που αφορούν την ίδρυση των “παραρτημάτων” ξένων ΑΕΙ στη χώρα. Κι αυτό, όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του κόμματος, “για να καταγραφούν τα ονόματα των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν παραβίαση του Συντάγματος το οποίο έχουν ορκιστεί να τηρούν”.

Την Συνταγματική παράμετρο, άλλωστε, επικαλέστηκαν και τα οκτώ κόμματα της αντιπολίτευσης, θέτοντας στην κυβέρνηση και, προσωπικά, στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, γιατί δεν περίμενε την Αναθεώρηση του Συντάγματος και επέλεξε την παραβίαση του “άρθρου 16”. Με την επισήμανση ότι αυτό το άρθρο, μέσα από όλες τις παραγράφους του, ορίζει “ρητά και χωρίς ερμηνείες” τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη δικαστική προσφυγή εναντίον του νόμου προανήγγειλαν τόσο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής όσο και ίδιος ο κ. Πιερρακάκης. "Καλά ξεμπερδέματα στα δικαστήρια", ήταν η χαρακτηριστική φράση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πάρη Κουκουλόπουλου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.