Πολιτικη

Ν. Παπανδρέου από Τρίπολη: Καλύτερη αξιοποίηση των εργαλείων της ΚΑΠ (pics-vd)

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών και στην στρατηγική υπαναχώρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Καλύτερη αξιοποίηση των εργαλείων της ΚΑΠ και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της Υπαίθρου" ζήτησε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου σε εκδήλωση με θέμα: "Περιφερειακή και Αγροτική Ανάπτυξη: Προκλήσεις και Προοπτικές" που διοργάνωσε στην Τρίπολη την Κυριακή 24 Μαρτίου η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία του.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η περιφερειακή και αγροτική ανάπτυξη αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της Υπαίθρου. Αντιμετωπίζουμε τόνισε πολλαπλές προκλήσεις, όπως η αλλαγή του κλίματος, η επιβράδυνση της αγροτικής οικονομίας και η εξάρτηση από τις αγορές. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και την τεχνολογία, να προωθήσουμε την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση στον αγροτικό τομέα και να στηρίξουμε τους νέους αγρότες και τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών και στην στρατηγική υπαναχώρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε ότι αποτελεί παραδοχή των λανθασμένων χειρισμών, ωστόσο δεν αποτελεί εχέγγυο ειρήνης και αποκατάστασης των διαρρηγμένων δεσμών των αγροτών με την ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτών των διαμαρτυριών επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας του Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε ότι πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα  δίνοντας στους γεωργούς μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων της ΚΑΠ, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των γεωργών. Ποια μέτρα όμως  έχουν ληφθεί από την χώρα μας και ποιος είναι ο Εθνικός σχεδιασμός;

Σήμερα η ελληνική Ύπαιθρος βιώνει μια εγκατάλειψη και η ενδυνάμωση της αστικοποίησης θα ζητά όλο και περισσότερα προϊόντα διατροφής, Ποιος  παραγωγός θα παράξει ή θα εξακολουθεί να παράγει όταν στερείται παροχών και υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για τα θέματα της καθημερινότητας; και όταν ακόμη φορτώνεται μια απέραντη γραφειοκρατία; Για όλα αυτά χρειάζονται προτάσεις και λύσεις τόνισε ο κ. Παπανδρέου που δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση δεν σχεδίασε και δεν έχει διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για τον αγροτικό τομέα.

Συμμετείχαν:

Νίκος Παπανδρέου, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.
Κορίνα Κρέτσου, Βιντεοπαρέμβαση, Ευρωβουλευτής S&D, Πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης
Γεώργιος Ζακυνθινός, (M.Sc,Ph.D) Καθηγητής Τεχνολογίας Ασφάλειας και Ανάπτυξης Λειτουργικών Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Γιώργος Μαρκόπουλος, Γενικός διευθυντής Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας "Η ΕΝΩΣΗ"
Μαριλένα Παναγοπούλου, Οινοπαραγωγός

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σάρρος και κατά τη διάρκειά της έγιναν ζωντανές συνδέσεις με δημοσιογράφους περιφερειακών καναλιών.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.