Πολιτικη

Το ΚΚΕ Αρκαδίας για την ονοματοδοσία οδών στην ΤΚ Ξεροπήγαδου

"Ντροπή η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικό Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας για την ονοματοδοσία δρόμων της ΤΚ Ξεροπήγαδου με ονόματα φασιστών" επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Είναι γνωστό πως ο καπιταλισμός είναι συνυφασμένος με τον φασισμό κι αυτό αποδεικνύεται ιστορικά, απ’ όποια πλευρά κι αν έχει γραφεί η ιστορία. Όσο όμως κι αν δεν αποτελεί έκπληξη, σίγουρα αποτελεί ντροπή η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την ονοματοδοσία δρόμων του Ξηροπηγάδου. Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση υπερψήφισαν την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου και αποφάσισαν να δοθούν σε δρόμους του χωριού το όνομα του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά καθώς και το όνομα του διορισμένου από τη Χούντα προέδρου της τοπικής κοινότητας κατά την επταετία 1967-1974.

Το ιστορικό «ΟΧΙ» δεν το είπε ποτέ ο Ιωάννης Μεταξάς στους Ιταλούς ομοϊδεάτες του, το ιστορικό «ΟΧΙ» το βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός. Όσο και αν το καθεστώς του προβάλλεται ως σχετικά ήπιο συγκριτικά με αυτό του Παπαδόπουλου από τα σχολικά βιβλία ιστορίας, ο Μεταξάς ήταν υπεύθυνος για χιλιάδες συλλήψεις και εκτοπίσεις, για βασανιστήρια και δολοφονίες κρατουμένων, για λογοκρισία και επιβολή εκπαιδευτικών τελών, που απέκλειαν τα φτωχά στρώματα από τη μόρφωση (ίσως αυτός είναι ένας λόγος για να τον τιμήσουν οι υπέρμαχοι των ιδιωτικών Πανεπιστημίων).

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τους δεσμούς των τοπικών αρχών με την άκρα δεξιά, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς διαφαίνονταν στα «πολυσυλλεκτικά» ή «υπερκομματικά» τους ψηφοδέλτια. Δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια άμβλυνσης του εγκληματικού χαρακτήρα αυτών των καθεστώτων στη συνείδηση του κόσμου, σε συνέχεια της τακτικής της κυβέρνησης για βαθιά συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Τρία χρόνια μετά την καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία της ΧΑ, ας θυμηθούμε τα λόγια του Μπρεχτ σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό». Δε θα δείξουμε καμία ανοχή στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας. Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής και καλούμε κάθε σκεπτόμενο προοδευτικό άνθρωπο να την εκφράσει έμπρακτα στις Ευρωεκλογές της 9 ης Ιουνίου, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.