Πολιτικη

"Προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης του δρόμου Σχίνου-Αλεποχωρίου"

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης.

Συχνά-πυκνά εμφανίζονται προβλήματα στο δρόμο Σχίνο Αλεποχώρι που οφείλονται σε κατολισθήσεις ή διαβρώσεις ή και τα δυο καθιστώντας άκρως επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς τον συγκεκριμένο δρόμο.

Επανειλημμένα διακόπτεται η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας ή συνολικά. Ήδη τώρα είναι κλειστός ο δρόμος από την 1η Απριλίου.

Είναι ένας δρόμος σημαντικός αφού συνδέει την Πελοπόννησο με την Αττική εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό μόνιμων κατοίκων, αλλά και επισκεπτών-παραθεριστών σε ένα σημαντικό θέρετρο της περιοχής.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν διατεθεί εκατομμύρια ευρώ για ράβε-ξήλωνε, για προσωρινή επούλωση των κατολισθήσεων ή των διαβρώσεων, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε ένα σύγχρονο και προπάντων ασφαλή δρόμο για την περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

· Πόσα ποσά έχουν διατεθεί μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο δρόμο;

· Έχουν γίνει οι αναγκαίες μελέτες γεωλογικές-εδαφοτεχνικές και άλλες ώστε να δοθεί μόνιμη, ασφαλή και επιστημονικά σωστή λύση;

· Πως τοποθετείστε σε εναλλακτικές λύσεις παρεμβάσεων εκτός του ράβε-ξήλωνε που μέχρι τώρα γίνεται όπως τούνελ, παράκαμψη αυτού του επικίνδυνου χιλιόμετρου του δρόμου κλπ;

· Τι μέτρα παίρνετε ώστε να δοθεί άμεσα ο δρόμος στην κυκλοφορία αφού έρχονται γιορτές και καλοκαιρινή περίοδος;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.