Πολιτικη

Π. Πανούση: Απεργούμε με ορμή, πείσμα και απαιτητικότητα

Φωτογραφία: αρχείο arcadia938.gr

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στην απεργία της 17ης Απρίλη, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 12 Απρίλη, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Αρκαδίας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Στις 17 Απρίλη δίνουμε συνέχεια στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Απεργούμε με ορμή, πείσμα και απαιτητικότητα, Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι συνταξιούχοι, οι μικροί αυταπασχολούμενοι, οι φοιτητές και οι βιοπαλαιστές αγρότες βιώνουμε καθημερινά έναν Γολγοθά. Οι μισθοί εξανεμίζονται το πρώτο 10ήμερο του μήνα, η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τα σπίτια μας κινδυνεύουν από τα κοράκια των funds, η υγεία έχει γίνει ένα πανάκριβο εμπόρευμα, αφού πέρα από τα απογευματινά ραντεβού, πλέον επί πληρωμή γίνονται τα απογευματινά χειρουργεία. Τα νοσοκομεία καταρρέουν από την έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού και από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση. Βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη για την μόρφωση και τώρα με την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων που έφερε η κυβέρνηση, δεν θα μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας.

Ευθύνη έχουν και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που στο επίκεντρο της πολιτικής τους έχουν το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι εμείς πληρώνουμε το 95% των φόρων και οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες μόλις το 5%!

Η κοροϊδία της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν βρίσκει έδαφος! Δεν τρώμε κουτόχορτο! Δεν μπορεί να θεωρούνται αύξηση τα ψίχουλα που δίνουν, τη στιγμή που τα ενοίκια, η τιμή του ρεύματος, η τιμή της βενζίνης, έχουν διπλασιαστεί! Μόνο από την πραγματική επαναφορά των 3ετιών (κι όχι την κλοπή μιας 12ετίας που κάνουν), χωρίς να υπολογίζονται άλλες αυξήσεις, οι εργαζόμενοι έπρεπε να πάρουν τα πολλαπλάσια κάθε μήνα!

Βγαίνουμε μπροστά για τις δικές μας ανάγκες! Για την προστασία του εισοδήματος μας!

Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που με τη στάση τους υπονομεύουν την απεργία! Δεν έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους για την επιτυχία της. 

Αντιθέτως στην μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 17 Απρίλη έχουν μπει, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, που  δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, αξιοποιώντας κάθε ώρα για να μετρηθούν πολλές χιλιάδες απεργοί σε όλους τους κλάδους και τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να κάνουν το βήμα να απεργήσουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου! Να οργανωθούν και να εμπιστευτούν τα σωματεία!

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου τομέα, να στηρίξουν την απεργία παίρνοντας αποφάσεις κι αυτά για απεργία! Να γυρίσουμε την πλάτη σε δυνάμεις που στόχο έχουν τον διαχωρισμό και την διάσπαση των εργαζομένων.

Να συμμετάσχουμε μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη, την Τετάρτη 17 Απρίλη, 10:30πμ στην πλ. Πετρινού.

Διεκδικούμε:

-Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα Συνδικάτα.

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

-Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.

-Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κ.ο.κ.

-Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

-Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Πλήρης στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία.

-Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους άδικους πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ύδρα».

-Προστασία της λαϊκής στέγης και της μικρής επαγγελματικής στέγης από τους πλειστηριασμούς

-Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για εγκατάσταση τεράστιων εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, καθώς και μπαταριών λιθίου στην Αρκαδία. Έχουν υπερκαλυφθεί οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

-Όχι στην εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου για παραγωγή ρεύματος στην Αρκαδία.

-Ρεύμα φθηνό για τον λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.

-Να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και τα λιγνιτωρυχεία στη Μεγαλόπολη. 

-Δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα ενέργειας που θα αξιοποιεί όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας για τις ανάγκες του λαού. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.