Πολιτικη

Στην "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO" ο Γιώργος Παπαηλιού

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

"Η καθιέρωση της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO ως χώρου προβολής ολόκληρης της Πελοποννήσου αποτελεί έναν από τους όρους για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την περιοχή" τονίζει ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. 

Η περιφερειακή έκθεση «Πελοπόννησος Expo» αποτελεί συλλογικό θεσμό της επιχειρηματικότητας ολόκληρης της Πελοποννήσου και όχι μόνον αυτής που περιορίζεται στα γεωγραφικά όρια της (διοικητικής) Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, τα επιμελητήρια του συνόλου της Πελοποννήσου συνεργάζονται, αποδεικνύοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος συνειδητοποιεί την ανάγκη συλλογικής δράσης για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η περιφερειακή έκθεση «Πελοπόννησος Expo» πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη, τη χώρα και την ελληνική περιφέρεια, εν προκειμένω την Πελοπόννησο. Από τις απαντήσεις που θα δοθούν στις θεσμικές-πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, θα κριθούν η κατεύθυνση και η περαιτέρω πορεία όλων: Είτε θα περιοριστούν στη συνέχιση-στην αναπαραγωγή του ισχύοντος υποδείγματος εικονικής ανάπτυξης, κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων και απαξίωσης του (συστημικού) πολιτικού προσωπικού,

Eίτε θα οδηγήσουν στην αλλαγή υποδείγματος προς την κατεύθυνση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, ώστε η αναπτυξιακή δημιουργία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η πολιτική αξιοπιστία να αποτελέσουν τους πυλώνες πραγματικής ευημερίας και κοινωνικής συνοχής. Αιχμή της (της έκθεσης) πρέπει να αποτελέσει η προβολή της ανάγκης ενίσχυσης της ελληνικής περιφέρειας-της Πελοποννήσου, μέσω της στήριξης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, της μεταποίησης και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, στη βάση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που παραμένει «εκτός» του βεληνεκούς των αναπτυξιακών προγραμμάτων και ιδίως του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Ευθύνη όλων των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων είναι, να κινηθούν συντονισμένα και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση δημιουργικής υπέρβασης και ρήξης με το κυρίαρχο υπόδειγμα, που ήδη έχει χρεοκοπήσει αλλά δυστυχώς συντηρείται και αναπαράγεται από τις νεοφιλελεύθερες και ακραία συντηρητικές δυνάμεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η καθιέρωση της περιφερειακής έκθεσης «Πελοπόννησος Expo», ως χώρου προβολής ολόκληρης της Πελοποννήσου, αποτελεί έναν από τους όρους για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την περιοχή.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.