Πολιτικη

Γούργαρης: Δεν θα μείνει ούτε ραχούλα χωρίς ανεμογεννήτριες

Φωτογραφία: αρχείο arcadia938.gr

Ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης κι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή δύο από τα θέματα της επερχόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Την Παρασκευή 19-4-2024 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να γνωμοδοτήσει για την εγκατάσταση δυο συγκροτημάτων ανεμογεννητριών ισχύος 21MW το καθένα στις θέσεις ΚΡΙΤΣΟΒΑ και ΚΤΕΝΙΑΣ της Δημοτικής Ενότητας Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης. 

Πρόκειται για δυο συγκροτήματα που έρχονται από πολύ παλιά και το τελευταίο εξάμηνο έχουν πυκνώσει οι μεθοδεύσεις για την αδειοδότησή τους.

Στις περιοχές που θέλουν να εγκατασταθούν υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα και άλλα συγκροτήματα ανεμογεννητριών. 

Ενώ οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής αντιδρούν η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας μεθοδεύει θετική γνωμοδότηση χωρίς το θέμα να έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

-Καλούμε: Την Επιτροπή Περιβάλλοντος να αναβάλει το θέμα και να μην γνωμοδοτήσει την Παρασκευή. 

-Τη Δημοτική Αρχή Τρίπολης να φέρει το θέμα άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρθούν αποφάσεις.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.