Πολιτικη

Αναφορά Παπαηλιού στη Βουλή για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Δημητσάνας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Με τη βίαιη κατάργηση των Ειρηνοδικείων, αφαιρούνται ανάσες ζωής από την επαρχία, η οποία βρίσκεται «στην απέξω»", αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο  βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού κατέθεσε, ως αναφορά, το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ψωφίδος (Δημητσάνα), με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας …».

Με τη βίαιη κατάργηση των Ειρηνοδικείων, αφαιρούνται ανάσες ζωής από την επαρχία, η οποία βρίσκεται «στην απέξω» των όποιων προγραμμάτων ανάπτυξης, αυτού του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» συμπεριλαμβανομένου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» έχει αφήσει στο περιθώριο την ύπαιθρο χώρα.

Οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες οξύνονται.

Με τη βίαιη κατάργηση των Ειρηνοδικείων – εν προκειμένω και αυτών της Αρκαδίας – δεν λαμβάνονται υπόψη η γεωγραφική ιδιαιτερότητα, η ορεινότητα, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, το κακό οδικό δίκτυο, οι προβληματικές συγκοινωνίες  των χωριών προς την Τρίπολη.

Σε αυτό το πλαίσιο, δυσχεραίνεται η πρόσβαση των κατοίκων στη δικαιοσύνη και έτσι αυτοί απομακρύνονται από τον φυσικό δικαστή τους.

Επιπλέον  η ελληνική περιφέρεια αποστερείται από  άλλη μία δημόσια δομή,  όπως έχει αποστερηθεί και από πληθώρα άλλων δημόσιων και κοινωφελών δομών (σχολικές μονάδες, αστυνομικά τμήματα, ταχυδρομεία, τραπεζικά καταστήματα  άλλες). με αποτέλεσμα τη δυσχέρανση της καθημερινότητας των πολιτών και  τον περαιτέρω μαρασμό και την ερημοποίηση της υπαίθρου.

Οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες οξύνονται, αφού  αφαιρούνται ανάσες ζωής από την επαρχία, η οποία βρίσκεται «στην απέξω» των όποιων προγραμμάτων ανάπτυξης, αυτού του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» συμπεριλαμβανομένου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» έχει αφήσει στο περιθώριο την ύπαιθρο χώρα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.