Πολιτικη

Οδυσσέας: Δικαιώνεται η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Προσκεκλημένος σε πολιτικό πάνελ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόνισε:

✅Δικαιώνεται η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

👉Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τη Συμφωνία των Πρεσπών την καταψηφίσαμε, όχι γιατί δεν είμαστε υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού που είναι σταθερή θέση της χώρας, αλλά γιατί υπήρχαν μέσα στη συμφωνία θέματα για τη χώρα τα οποία όποιος διαβάσει την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή θα καταλάβει ότι υπήρχαν κόκκινες γραμμές για τη γλώσσα και τον προσδιορισμό Μακεδονία. Ουσιαστικά αντί να λες βορειομακεδόνες, τους ονοματίζεις ως Μακεδόνες. Αυτά τα ζητήματα ανέδειξαν σήμερα μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε μια περιοχή στα Βαλκάνια, όπου τάσεις εθνικιστικές αυξάνονται και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. 

Το ζητούμενο σήμερα είναι ότι υπάρχει μια διεθνής συμφωνία και πρέπει να είμαστε έντιμοι μεταξύ μας, δεν μπορεί να αλλάξει έτσι απλά, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η διαφορά που δεν καταλαβαίνουν τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής: Νομίζουν και νιώθουν ότι όταν Κυβερνούν τη χώρα είναι μόνοι του η ΝΔ με το VMRO, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ζάεφ. Εδώ μιλάμε για συμφωνίες που ψηφίζει και υπογράφει η Κυβέρνηση που εκπροσωπεί το κράτος.

Εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις με βάσει τη συμφωνία θα γίνουν όσα προβλέπονται.

Όμως για εμάς στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε ότι είναι μια κακή Συμφωνία, η οποία δεν κατάφερε να καλύψει αυτά τα κενά και δυστυχώς έφερε τους εθνικιστές στο προσκήνιο.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.