Πολιτικη

Οδυσσέας στο Action24: Στόχος του ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ

Φωτογραφία: screenshot

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο να βγει δεύτερο κόμμα και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, υποστήριξε σε δηλώσεις του.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής:

👉Για την επιστολική ψήφο: 

Αυτό που συνέβη με την εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών και με το κόμμα της ΝΔ είναι ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο και πρέπει να υπάρξει διαφάνεια με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε να μην ξανασυμβεί, γιατί δεν μπορεί το κόμμα να θεωρεί το κράτος λάφυρό του και να το κάνει ότι θέλει. 

Οι Ευρωεκλογές θα είναι ένα μεγάλο crash test για την λειτουργία της επιστολικής ψήφου. Στην πράξη θα δούμε εάν οι διαδικασίες που έγιναν για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου είναι αξιόπιστες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις εθνικές εκλογές.  Εάν η Κυβέρνηση λειτουργήσει τελείως διαφορετικά σε σχέση με ότι έκανε στο τελευταίο νομοσχέδιο, που έφερε την τελευταία μέρα την τροπολογία για τις εθνικές εκλογές χωρίς καμία συνεννόηση, και εάν πάει καλά η διαδικασία της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, τότε θα υπάρξει ένα πεδίο συνεννόησης ώστε να είναι μια καλή αρχή για όσους ανθρώπους θέλουν να ψηφίσουν και να μην πάνε στην κάλπη. 

👉Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: 

Όταν έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την Συμφωνία των Πρεσπών δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία με ένα σκεπτικό, παρόλο που συμφωνούσαμε στον γεωγραφικό προσδιορισμό που είναι μια θέση διαχρονική της χώρας μας, είχαμε τονίσει ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα μέσα στη Συμφωνία, όπως το θέμα της γλώσσας και εκτιμούσαμε ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα με μία πιθανή αλλαγή στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Σε αυτό τον συμβιβασμό που έγινε δεν ήταν υπέρ της χώρας μας. Σήμερα όμως υπάρχει μια συμφωνία και πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.   

👉Για τις δημοσκοπήσεις: 

Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι λέει ο κόσμος.  Κατανοεί ότι από τη μια πλευρά ότι υπάρχει μια δυνατή κεντροδεξιά παράταξη και αναζητά έναν αντίπαλο πόλο διαφορετικής πολιτικής πρότασης. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο να βγει δεύτερο κόμμα και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά επιθυμεί με το θετικό τους μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες στις κάλπες ότι αυτό το κόμμα που θα είναι αύριο αξιωματική αντιπολίτευση, θα έχει τη δύναμη να πάει να παίξει στα ίσα την Κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές. 

📺Από την τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή "Πίσω από τις γραμμές" στον τηλεοπτικό σταθμό #ACTION24

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.