Πολιτικη

Ο Γιώργος Παπαηλιού στην εκδήλωση για τον Γ. Λαμπράκη στην Κερασίτσα

Φωτογραφία: αρχείου Δελτίου Τύπου

"Ο Γρηγόρης Λαμπράκης έχει καταστεί σύμβολο των αγώνων για την Ειρήνη και τη Συναδέλφωση των Λαών" τονίζει ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με τη στάση ζωής, την πολιτική δράση και τη στυγερή δολοφονία του, δηλαδή με το παράδειγμά του, ενέπνευσε, συνένωσε και συσπείρωσε ευρύτατες κοινωνικές δυνάμεις σ΄ αυτούς τους αγώνες. Η φετεινή εκδήλωση στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κερασίτσα, πραγματοποιείται εν μέσω της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, υπό τα, αδιάφορα ή μάλλον συνένοχα, βλέμματα της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας (όπως και άλλων πολέμων αλλού). Σ’ αυτό το περιβάλλον, η φετεινή εκδήλωση αποκτά δραματικά χαρακτηριστικά επικαιρότητας και συνεπώς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Αποδεικνύεται, ότι η Ειρήνη δεν αποτελεί αυτονόητη κατάσταση αλλά αγαθό που, με τους αγώνες των Λαών, κατακτάται και διατηρείται, αφού οι εχθροί της-οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκπροσωπούν πανίσχυρα γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, και ότι μόνον οι Λαοί μπορούν να αντισταθούν αποτελεσματικά στην εκμετάλλευση και ισοπέδωση που οι ισχυροί του κόσμου επιχειρούν να επιβάλλουν. Η πολιτική παρακαταθήκη του Γρηγόρη Λαμπράκη και της γενιάς του, μόνο με την ενιαία δράση των πολιτών, στην πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, μπορεί «να πάρει σάρκα και οστά». Στη βία της αυθαίρετης και άδικης εξουσίας και των πολέμων, οι δυνάμεις της Ειρήνης πρέπει να ενεργοποιηθούν δυναμικά και να αντισταθούν αποφασιστικά.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.