Πολιτικη

Επανέρχεται στο ζήτημα της τραπεζικής αισχροκέρδειας ο Οδυσσέας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ο βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής καλεί τον υπουργό Οικονομικών ν' απαντήσει αν θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίας ανάσχεσης του φαινομένου.

✅  Με επίκαιρη ερώτηση μου θέτω για πολλοστή φορά το ζήτημα της τραπεζικής αισχροκέρδειας στον Υπουργό Οικονομικών και τον καλώ να έρθει στη Βουλή να μου απαντήσει αν έλαβε το μήνυμα των Ευρωεκλογών και αν θα πάρει επιτέλους πρωτοβουλίες για την ανάσχεση αυτής της αισχροκέρδειας.

👉 Μπορεί να αφήνει αναπάντητα ή να μην απαντάει  ουσιαστικά στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου για τα τραπεζικά υπερκέρδη, αλλά για την προκλητική ανοχή της Κυβέρνησης και στο θέμα αυτό η Νέα Δημοκρατία έλαβε την απάντηση της στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 στις οποίες έλαβε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους λιγότερους από τις Εθνικές Εκλογές του καλοκαιριού του 2023. 

👉 Ανάμεσα στις πολλές αιτίες που εξηγούν την εκλογική πτώση πρωταρχικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι απλά επιτρέπει την αχαλίνωτη κερδοφορία του τραπεζικού συστήματός τα τελευταία 2,5 έτη μέσω υπέρογκων τόκων, αλλά την επιδοτεί μέσα από την αναβαλλόμενη φορολογία, τις εγγυήσεις του σχεδίου Ηρακλής και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.