Πολιτικη

Ανακοίνωση για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κυνουρία

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Ανταρσία στο Μωριά"

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ- ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα συνέβη την Παρασκευή 5/7, αυτή τη φορά ένας 65χρονος συνταξιούχος που εργαζόταν για να συμπληρώσει το εισόδημά του, εκτελούσε εξωτερικές εργασίες ελαιοχρωματισμού σε σπίτι στη Μελιγού του δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία και έπεσε από σκαλωσιά ύψους 4 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Οι χώροι και οι συνθήκες δουλειάς μας συνθέτουν τις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες! Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για όλους και όλες τους αναλώσιμους εργαζόμενους/-ες που υποχρεώνονται σε εντατικοποιημένες εργατοώρες, χωρίς να τηρούνται ούτε στοιχειωδώς τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτή είναι η πραγματικότητα για συνταξιούχους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις και αναγκάζονται να εργαστούν όντας 60 και 70 ετών. Καθώς εργοδοσία και κυβέρνηση μας δείχνουν πως νόμος είναι το δίκιο του κέρδους, στήνουν και νομοθετούν τα σύγχρονα κάτεργα με εξαντλητικά ωράρια, άθλιες συνθήκες εργασίας, μεροκάματα πείνας, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο και απαγόρευση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Δεν ήταν η κακιά στιγμή το γεγονός ότι ο συνάδελφός μας άφησε τη τελευταία τους πνοή ενώ εργαζόταν κατά παράβαση κάθε μέτρου προστασίας. Είναι συνειδητές επιλογές των εργοδοτών που μπροστά στη διατήρηση των κερδών θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.

Σε αυτήν ακριβώς τη περίοδο ακραίας εκμετάλλευσης, η κυβέρνηση και όλο το αστικό μπλοκ νομοθετούν με γνώμονα την περεταίρω ενίσχυση κεφαλαίου εις βάρος μας. Μειώνουν το κόστος των μέτρων ασφάλειας, μεταφέροντάς το στους ίδιους τους εργαζόμενους. Επίσης, η πλήρης κατάργηση του επιβλέποντα από την πλευρά του δημόσιου φορέα και η αντικατάστασή του με ιδιώτες, οδηγεί σε πλήρη διάλυση του μηχανισμού επίβλεψης των έργων με δραματικές επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια, όσο και στην ποιότητα των δημόσιων έργων.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ

Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας κάνουν να συνηθίσουμε την εξαθλίωση και το θάνατο! Να βάλουμε φρένο στις ανθρωποθυσίες για τα κέρδη τους! Αντιστεκόμαστε με οργάνωση στους χώρους δουλειάς!

Απαιτούμε:

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.- ΟΧΙ στην εντατικοποίηση

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις

ΟΧΙ στο καθεστώς εργολαβίας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για όλες

6ωρη/5ήμερη εργασία με αυξήσεις στους μισθούς. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους! 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.