Πολιτικη

Το υπόμνημα Φαράντου στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου

Τι αναφέρει η γραπτή τοποθέτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εκλέχτηκα πρόσφατα στην Κεντρική Επιτροπή με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στην Κεντρική Επιτροπή και επιθυμώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την παραγωγή πολιτικής που θα ωφελήσει το Κόμμα μας και την κοινωνία. Ο αγώνας των Ευρωεκλογών πέρασε μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αυτές της αυτοαναφορικότητας ορισμένων που επιθυμούν τη διασπασμένη Αριστερά και του συνεχούς και ανηλεούς πολέμου από τα οικονομικά συμφέροντα της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Η εσωστρέφεια πρέπει να τελειώνει εδώ και τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι αυτά που πρέπει να είναι η καθημερινή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα

Η ιδιωτικοποίηση της υγείας

Η επιδεινούμενη κάθε μέρα αδυναμία στέγασης

Το ιδιωτικό χρέος στο Δημόσιο και στις τράπεζες

Εμείς οφείλουμε την ενότητα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που προηγείται της κατεύθυνσης προς την Πολιτική Αλλαγή. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές, το άλλοθι του 41% τελείωσε και στη θέση αυτού ο λαός έδειξε ότι επιλέγει μια εναλλακτική επιλογή, μια ανθρωποκεντρική, κοινωνική πολιτική για όλους. Οι πρόσφατες εκλογές έκαναν επίκαιρη την προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Με μια ισχυρή κοινωνική βάση πολιτικής αντεπίθεσης απέναντι στην αλαζονεία. Με την εκλογική πρωτιά στους νέους ανθρώπους. Και ως επιλογή των πρώην αναποφάσιστων υπερ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με την ανοδική πορεία στις λαϊκες συνοικίες. Σύντομα η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γιγαντωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βάλει φρένο σε πολιτικές που συντηρητικοποιούν την κοινωνία και θρέφουν την ακροδεξιά.

Στόχος μιας διακυβέρνησης, που είναι ορατή  με κορμό το  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τον Πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη, αποτελεί η ανταπόκριση στο κοινό αίτημα  για πολιτική αλλαγή και δύναται να εξασφαλίσει τις αυξημένες δυνατότητες και ικανότητες του κράτους και τα χαρακτηριστικά ενός ισχυρού και δημοκρατικού κράτους σε κάθε πτυχή της λειτουργίας και της αλληλεπίδρασης του με τους πολίτες. Είμαστε πολλοί εναντίον λίγων αλλά οικονομικά ισχυρών.

Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε τη στήριξη του κόσμου για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πορεία που διαγράφουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θυσιάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο βωμό του χρήματος.

Για να φτιάξουμε μια Ελλάδα στην οποία οι πολίτες της θα νιώθουν περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Αθήνα, 06-07-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.