Εκλογες 2019

"Θέλω να βλέπω τον Δήμο μου να γίνεται πρώτος" (video)

Η συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα", Νίκου Τσιαμούλου, στον "Αρκαδία 938".

Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στον "Αρκαδία 938" ο υποψήφιος  δήμαρχος  Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, συζητήθηκαν οι τοποθετήσεις και ο προγραμματισμός της παράταξης σχετικά με τα ζητήματα, που αφορούν στη βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής του καλλικρατικού, πλέον, Δήμου Τρίπολης.

 

Πολιτισμός – Αξιοποίηση της αρκαδικής ιστορικότητας – Τουριστική ανάπτυξη

"Σαν παράταξη έχουμε επισκεφτεί την Επισκοπή Τεγέας πάρα πολλές φορές. Ξεκινήσαμε το 2014 κι αυτό έκανε αίσθηση, γιατί οι συνεντεύξεις των υποψηφίων συνηθίζεται να γίνονται στις πόλεις. Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη. Ειδικά η Τεγέα είναι ένας μεγάλος πρώην καποδιστριακός δήμος, ο οποίος έχει ενταχθεί στον καλλικρατικό δήμο και πλούσιος σε αρχαιολογικό υλικό αλλά κι ένας δήμος, ο οποίος εκφράζεται κυρίως από την αγροτιά."

"Στο δήμο μας δεδομένο θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι είναι η μετριότητα. Μπορούμε να αλλάξουμε λοιπόν τα δεδομένα στη μετριότητα. Να αλλάξουμε τα δεδομένα στη στασιμότητα, που ζει ο τόπος μας. Ξεκινάμε πολιτικά και καταλήγουμε κοινωνικά."

"Η παράταξη επέλεξε αυτή την επωνυμία, γιατί πραγματικά είχε ανάγκη ο τόπος για μια αλλαγή των δεδομένων. Για την αλλαγή του πήχη σε άλλο ύψος, που μπορεί να ανταποκριθεί ο κάθε διοικών στις προσδοκίες των πολιτών, αλλά και το δεδομένο της αδιαφάνειας μπορούμε να αλλάξουμε, το δεδομένο της κακοδιαχείρισης, της μικροϊδεοληψίας και των μικροσυμφερόντων, της πολιτικής σκοπμότητας, του "χτύπα μου την πλάτη και θα τα πούμε πώς θα γίνει". Όλα αυτά είναι δεδομένα, που στην πολιτική ζωή του τόπου έχουν φέρει άσχημα αποτελέσματα."

"Ερχόμαστε να αξιοποιήσουμε νέους ανθρώπους, επιστήμονες, ισχυρές προσωπικότητες, επιτροπές νέων επιχειρηματιών, επιτροπές ενεργών πολιτών, αξιοποίηση του Κλεισθένη και του Καλλικράτη με την επιτροπή διαβούλευσης, η οποία δεν υπάρχει στη σημερινή δημοτική αρχή, τον συνήγορο του πολίτη, που τελικά δεν κατάφεραν ούτε ο κ. Σμυρνιώτης ούτε ο κ. Παυλής να θεσμοθετήσουν."

"Το 2014 πρωτοπορήσαμε με το όνομα και ήρθε κάτι καινούριο, κάτι νέο κι ο κόσμος μας αγκάλιασε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ήρθαμε στην Επισκοπή Τεγέας και κάναμε μία εκδήλωση με τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Παπούλια Βαγγέλη και μιλήσαμε για τις πολιτιστικές διαδρομές. Πολιτιστικές διαδρομές, οι οποίες είναι αναξιοποίητες, οι οποίες αναδεικνύουν τον ιστορικό χωρόχρονο του δήμου μας και πώς μπορούμε να προσελκύσουμε επενδυτές, να αυξήσουμε την τουριστική περίοδο και να αναδείξουμε τον αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο του δήμου μας, ο οποίος πραγματικά υπάρχει και "κοιμάται". Εμείς θέλουμε να ξαναλειτουργήσουμε την τουριστική επιτροπή του δήμου, που δεν λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια, να δημιουργήσουμε τις πολιτιστικές διαδρομές, τις συνδέουμε με το τουριστικό προϊόν –όπως οι δρόμοι κρασιού- και κάνουμε πολλά άλλα πράγματα, αξιοποιώντας τον ήδη υπάρχοντα πλούτο μας, ο οποίος "κοιμάται"."

Οικονομία – Αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη – Υποδομές

"Οι Ρίζες Τεγέας και όλη η Τεγέα είναι ένας τόπος παραγωγικός, είναι αγροτικός, κινείται η οικονομία κυρίως σε αυτόν τον τομέα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό α μπορέσεις να αντλήσεις κεφάλαια και προγράμματα για να βοηθήσεις τους αγρότες. Υπάρχει συνεταιρισμός στο Στάδιο Τεγέας, που βοηθάει πάρα πολύ τους αγρότες. Ο Δήμος Τρίπολης, που έχει γεωπόνους, θα έπρεπε να τους βγάζει από το γραφείο και να είναι δίπλα στον αγρότη, στο χωράφι. Εκεί έχει αξία."

"Είμαστε στη θλιβερή πρωτιά της μη απορρόφησης κονδυλίων όχι μόνο σαν κράτος, αλλά και σαν Περιφέρεια και σαν Δήμος δεν έχουμε αντλήσει κανένα ποσό. Αυτό σε συνδυασμό με τις πλημμύρες και τις καταστροφές από φυσικά φαινόμενα  το 2016, 2017, 2018 –και ενώ το υπουργείο έδωσε κονδύλια, δεν είδαμε η δημοτική αρχή να τα αγιοποιεί, ώστε να μπορεί ο αγρότης να επανέλθει."

"Ο δήμος μπορεί να προσφέρει πολλά στους αγρότες, κάνοντάς τους κατ’ αρχάς τους αγροτικούς δρόμους, για να μπορούν να πηγαίνουν στα χωράφια τους, τη στάνη τους. Σημασία έχει κι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα χωριά. Ο πρόεδρος δεν είναι μόνο για να παίρνει ένα μισθό. Έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στο χωριό."

"Σαν διοίκηση, αν μας εμπιστευτεί ο κόσμος, θα είμαστε δίπλα στον αγροτικό τομέα, γιατί έχουμε δύο πολύ μεγάλους δήμους, της Τεγέας και του Λεβιδίου. Υπάρχει κόσμος, που είτε συνεπικουρικά είτε κατ’ επάγγελμα ζει απ’ αυτό. Και πρέπει να τους στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους."

"Η περιοχή της Μαντινείας είναι ένας ευλογημένος τόπος με εύπορη γη. Υπάρχουν πολλά προϊόντα Π.Ο.Π. Θέλουμε να φτιαχτεί ένα κέντρο και να γίνονται τριήμερες εκδηλώσεις. Να φτιάξουμε πάνω σε τέτοια προϊόντα ένα brand αγροτικό του Δήμου Τρίπολης και να μπορούμε να τα εξάγουμε! Έχουμε ανάγκη την εξωστρέφεια."

 

Το προφίλ της παράταξης

"Η παράταξη "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα" ξεκίνησε το 2014 με σκοπό να φέρει μια νέα πνοή ανάπτυξης στον τόπο. Αυτό το στοιχειοθετήσαμε και το στηρίξαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζοντας την αντιπολιτευτική τακτική, κάνοντας προτάσεις, κάνοντας εκδηλώσεις, φέρνοντας έτοιμες μελέτες. Αυτό το αναγνωρίζουν κι οι αντίπαλοί μου."

"Αυτό, που έχει σημασία, είναι ότι πέρασαν πέντε χρόνια και δεν έχει ο δήμος μας την ευκαιρία να χάσει άλλη μια ευκαιρία. Έχουμε χάσει πολλές για να βρισκόμαστε πάλι πίσω. Πρέπει ο τόπος να πάει μπροστά. Πρέπει να έρθει μία διοίκηση, η οποία θα νοικοκυρέψει, θα έχει σχέδιο, θα έχει έμπρακτες εφαρμογές, θα κάνει διοίκηση σοβαρή και σωστή, ώστε να ξαναχτιστεί η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που έχει χαθεί με τους πολίτες."

"Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τους νέους αλλά κι αυτοί θα πρέπει να αποδείξουν τη φρεσκάδα τους και τον αγώνα τους, όπως κάνουμε εμείς. Οι νέοι έχουν εργαλεία, γνώσεις, σπουδές. Πρέπει να δώσουν χώρο οι παλιοί σ’αυτούς και να τους εμπιστευτούν. Μιλάω για τη γενιά, που εκφράζω, ώστε να μας δώσουν την ευκαιρία να τους αποδείξουμε, ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να διοικήσουμε σωστά."

"Έχω πολύ καλούς υποψηφίους, έχω έναν εξαιρετικό συνδυασμό, έχω ανθρώπους που με στηρίζουν, που έχουν καθαρή θέση στην κοινωνία, έχουν καθαρό σημείο αναφοράς και είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε και να πάρουμε τον δήμο, ώστε αύριο ο Τριπολίτης να είναι υπερήφανος για τη διοίκηση του δήμου κι εμείς να έχουμε τον δήμο μας πρότυπο στην Ελλάδα."

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.