Εκλογες 2019

Νέα δημοσκόπηση για Δήμο Τρίπολης δείχνει "ντέρμπυ"

Αποτελέσματα δημοσκόπησης, που διενέργησε η εταιρεία RASS, για λογαριασμό της παράταξης "ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ".  

 H έρευνα έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, μεταξύ 8 και 10 Απριλίου 2019 και σε αυτήν συμμετείχαν 602 ψηφοφόροι του Δήμου Τρίπολης. Το δείγμα επελέγη  με τη μέθοδο της απλής, τυχαίας δειγματοληψίας.

Όσον αφορά τα "ευρήματα", θα πρέπει ν' αναφέρουμε πως καταγράφεται μια σαφής "τάση" των ψηφοφόρων-πάντα, φυσικά, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα- να μην ανανεώσουν τη θητεία του νυν Δημάρχου, κ. Παυλή. Βέβαια, ο τελευταίος αυτός δεν έχει ανακοινώσει ακόμα, επισήμως, κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, γεγονός που καθιστά σχετικώς "αβέβαιη" την τελική εκλογική του επιρροή, ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως ο εκάστοτε επικεφαλής είναι το "βαρύ" χαρτί κάθε συνδυασμού.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, ο κ. Τζιούμης φέρεται να προηγείται στην "πρόθεση ψήφου" με μικρή διαφορά απέναντι στον κ. Σμυρνιώτη, ενώ ο τελευταίος προηγείται αρκετά στην "παράσταση νίκης".

Όσον αφορά μια πολύ πιθανή επαναληπτική εκλογή, εκεί ο κ. Τζιούμης εμφανίζεται να επικρατεί τόσο απέναντι  στον κ. Σμυρνιώτη όσο και απέναντι στον κ. Παυλή. Αναμενόμενο το γεγονός πως η πλειοψηφία των Τριπολιτών προτάσσει ως σημαντικότερα προβλήματα τους δρόμους, τα αδέσποτα και τη διαχείριση (αποκομιδή) των απορριμμάτων.

Τέλος, όσον αφορά τη γνώμη των ψηφοφόρων για τη θητεία του νυν Δημάρχου, ένα ποσοστό 17,4 % των πολιτών που ερωτήθηκαν χαρακτηρίζει τον κ. Παυλή "καλό και αποτελεσματικό" Δήμαρχο.

Όλα τα σχετικά στοιχεία παρακάτω..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.