Αρκαδια: Εκλογες 2019

Η Δήμητρα Πλάκα στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Βόσνου (photos)

Η Δήμητρα Πλάκα στο ψηφοδέλτιο του Υποψήφιου Δήμαρχου Τρίπολης Δημήτρη Βόσνου.

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Έχω γεννηθεί στην Κομοτηνή και κατάγομαι από την Τρίπολη,όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα.Είμαι μητέρα δύο παιδιών και πτυχιούχος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού

Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Προϊστορική και Κλασσική Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης.

Επί σειρά ετών παρακολούθησα σεμινάρια Φιλοσοφίας, Αριστοτελικών και Πλατωνικών Σπουδών (Ευ.Μουτσόπουλου) και είχα συμμετοχή και παρουσίαση σε συνέδριο με

θέμα «Ιστορία και θετικισμός»(1987-1992) που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη του Ν,Μεσσηνίας.

Δραστηριοποιήθηκα ως μέλος της Εταιρείας Ρωμαϊκών Σπουδών και του Κυπριακού Σπιτιού Αθηνών. Εργάστηκα ως αρχαιολόγος κατά τα έτη 1992-1998 στην Ε΄Εφορεία

Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων(Μουσείο Τρίπολης) κατά την διενέργεια ανασκαφών και συνανασκαφών με ξένες αποστολές (γερμανική του Παν/μιου Μarburg,νορβηγική σε συνεργασία με την αμερικανική,γαλλική και ιταλική σχολή) και ειδικότερα:Ανασκαφή Τεγέας και καταγραφές ευρημάτων Μουσείου Τεγέας και Βαλαβανείου αποθήκης μουσείου (1992). Ανασκαφή Τεγέας και συνανασκαφή Νορβηγικού Ινστιτούτου υπό τον καθ.Eric Oestbye στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς (1993). Ανασκαφή Προϊστορικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Αγιωργιτίκων και Μεταλλουργικών κλιβάνων Στενού Αρκαδίας.Μελέτη και καταγραφή ευρημάτων (1994).Ανασκαφή Βίλλας Ηρώδη Αττικού στην αρχαία Εύα (Λουκού) Κυνουρίας (περιοχής Δολιανών) (1995,1996).Ανασκαφική έρευνα στο Παλλάντιο Αρκαδίας (1997).

Κατά την διάρκεια των παραπάνω ετών διετέλεσα ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς-ανασκαφικούς χώρους σε συλλόγους και αρχαιολογικές σχολές και εργάστηκα ως

ξεναγός-συνοδός σε τουριστικά γραφεία όπως SALAMINIA TRAVEL,SUN VIEW στην Αθήνα.

Επίσης,εργάστηκα ως ωρομίσθια καθηγήτρια φιλολογίας στην Μεγαλόπολη (1997/8) και ως φιλόλογος σε φροντιστήρια της Αθήνας. Επίσης,διατήρησα δική μου ατομική επιχείρηση παράδοσης φιλολογικών μαθημάτων στην Τρίπολη. Στη συνέχεια εργάστηκα ως ωρομίσθια παιδαγωγός στο ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Αρκάδειον» και το 2009 εργάστηκα στο ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) του Υπουργείου Παιδείας ως Υπεύθυνη του Ν.Αρκαδίας στο Πρόγραμμα «Οδυσσέας» που αφορά την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στους μετανάστες.Σήμερα,εργάζομαι ως φιλόλογος στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόσνου στην Τρίπολη.

Δημοσιεύσεις: Στο περιοδικό Διεπιστημονική Επιθεώρηση,τεύχος 2.άρθρο «Ο Σουρρεαλισμός στον κινηματογράφο,στο έργο του Μπονουέλ Βιριδιάνα»(1990).

Διδακτική εμπειρία: Ωρομίσθια καθηγήτρια φιλολογίας στην Μεγαλόπολη (1997/8) ,εργαζόμενη ως Διδάσκουσα σε φροντιστήρια (Βραχνού στα Κ.Πατήσια και Βόσνου στην Τρίπολη) Επίσης,διατηρούσα δική μου ατομική επιχείρηση παράδοσης φιλολογικών μαθημάτων στην Τρίπολη. Εν συνεχεία εργάστηκα ως ωρομίσθια παιδαγωγός στο ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Αρκάδειον» και το 2009 εργάστηκα στο ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) του Υπουργείου Παιδείας ως Υπεύθυνη του Ν.Αρκαδίας στο Πρόγραμμα «Οδυσσέας» που αφορά την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στους μετανάστες.

Προϋπηρεσία: Εργαζόμουν ως ωρομίσθια αρχαιολόγος κατά τα έτη 1992-1998 στην Ε΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Μουσείο Τρίπολης)κατά την διενέργεια ανασκαφών και συνανασκαφών με ξένες αποστολές (γερμανική του Παν/μιου Marburg,νορβηγική σε συνεργασία με την αμερικανική,γαλλική και ιταλική σχολή) και ειδικότερα:

-Ανασκαφή Τεγέας και καταγραφές ευρημάτων Μουσείου Τεγέας και Βαλαβανείου αποθήκης μουσείου (1992).

-Ανασκαφή Τεγέας και συνανασκαφή Νορβηγικού Ινστιτούτου υπό τον καθ.Eric Oestbye στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς (1993).

-Ανασκαφή Προϊστορικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Αγιωργιτίκων και Μεταλλουργικών κλιβάνων Στενού Αρκαδίας. Μελέτη και καταγραφή ευρημάτων (1994).

-Ανασκαφή Βίλλας Ηρώδη Αττικού στην αρχαία Εύα (Λουκού) Κυνουρίας (περιοχής Δολιανών) (1995,1996).

-Ανασκαφική έρευνα στο Παλλάντιο Αρκαδίας (1997).

 

Τέλος,κατά την διάρκεια των παραπάνω ετών διετέλεσα ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς-ανασκαφικούς χώρους σε συλλόγους και αρχαιολογικές σχολές και εργάστηκα ως ξεναγός-συνοδός σε τουριστικά γραφεία όπως SALAMINIA TRAVEL,SUN VIEW στην Αθήνα & DESTINO TOURS στην Τρίπολη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.