Εκλογες 2019

Ποιος είναι ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας και ξανά υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, Γιώργος Παπαηλιού γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1952.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015.

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέπτυξε δράση στο πλαίσιο του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, μετέχοντας στη 10 μελή «επιτροπή αγώνα της Νομικής».

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πεδίο του εργατικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, όπου διετέλεσε και επιστημονικός συνεργάτης. Το Φεβρουάριο 1979 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Νομικών Επιστημών.

Από το Σεπτέμβριο 1978 μέχρι το Φεβρουάριο 1979 εργάστηκε στην Επιτροπή των (τότε) Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες.

Από το 1982 δικηγορεί στην Αθήνα. Ως επιστημονικός συνεργάτης, της Εταιρίας Εργασιακών Σπουδών δίδαξε εργατικό δίκαιο σε συνδικαλιστικά στελέχη.

Διετέλεσε καθηγητής του εργατικού δικαίου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. 

Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας επί οικουμενικής κυβέρνησης, το 1990 και επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, ( 1993 – 1994), Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΒΕΤ. Παραιτήθηκε, διαφωνώντας με τον πυρήνα της βιομηχανικής πολιτικής και τους χειρισμούς της τότε ηγεσίας του ΥΒΕΤ. 

Μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις εκλογές Νοεμβρίου 1989 και Απριλίου 1990 και στο ψηφοδέλτιο του Νομού Αρκαδίας στις εκλογές 2000, 2004 και 2007. Το Μάϊο 2010 αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταγγέλλοντας τη «μνημονιακή» πολιτική.

Έκτοτε ενεργοποιείται πολιτικά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μιλάει γερμανικά, αγγλικά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Πηγή: eklogika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.