Εκλογες 2019

Βλάσης: "Η ΝΔ έχει ρεαλιστικό σχέδιο ελπίδας για το αύριο" (video)

Συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή Αρκαδίας με τη Ν.Δ., κ. Κώστα Βλάση, στον arcadia 93.8, την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Στο πλαίσιο της εκπομπής "Έι εσείς οι απέξω", ο κ. Βλάσης μίλησε στο Γιώργο Ηλιόπουλο για το σχέδιο της Ν.Δ. που, σύμφωνα και με τον Πρόεδρό της, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή από την επομένη κιόλας των Εκλογών, εφόσον οι πολίτες δώσουν στη "γαλάζια" παράταξη αυτοδυναμία.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Βλάσης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε σε μια σειρά από τομείς της κυβερνητικής πολιτικής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Ασφάλεια, ασκώντας αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τον για ανικανότητα, ιδεοληπτική συμπεριφορά και υποκρισία.

Παράλληλα, ο κ. Βλάσης τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τάζει "λαγούς με πετραχήλια" αλλά παρουσιάζει ένα "κοστολογημένο και ρεαλιστικό σχέδιο ελπίδας για το αύριο", το οποίο εδράζεται στην μείωση της φορολογίας, την πάταξη της γραφειοκρατίας και την προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με καλές απολαβές.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλάσης επεσήμανε, ουσιαστικά, τα εξής:

 

Eμείς επιθυμούμε ισχυροποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας και όχι ιδιωτικοποίησή του. Όμως, γιατί να μην  μπορεί ν' αγοράσει υπηρεσίες από ιδιώτες το Δημόσιο, όταν το ίδιο δεν μπορεί να τις προσφέρει; Το κόστος για τον πολίτη θα είναι πολύ μικρότερο.

Η Παιδεία έχει υποβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε είναι από τα καλύτερα. Δυστυχώς, κι εδώ η Κυβέρνηση λειτούργησε με γνώμονα μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πρέπει να υπάρξει διασύνδεση της αγοράς εργασίας  με το εκπαιδευτικό σύστημα. Η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε  κατάργηση του "ασύλου", παντού υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών εκτός από τα Πανεπιστήμια! Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά από μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία ξεκινάει από ιδεοληψία και καταλήγει στην ανικανότητα, προσπαθούν να πάνε τα παιδιά στην κατεύθυνση της ελάχιστης προσπάθειας.

Στην Αρκαδία είχαμε πρόσφατα καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Χρειάζεται συνεργασία μεταξύ όλων των αιρετών φορέων αλλά πρέπει να συνεννοηθούμε και με τους αγρότες για να κάνουν προληπτικά ενέργειες, δίνοντάς τους τα σχετικά κίνητρα.  Στην πρόσφατη κακοκαιρία, υπήρξαν περιπτώσεις καλλιεργειών που προστατεύθηκαν από αντιχαλαζικά δίκτυα.

Η γραφειοκρατία πρέπει να τελειώνει, κάθε νέα επένδυση είναι ο μόνος τρόπος για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ικανές να αποτρέψουν τη μετανάστευση του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα δώσει άμεσα το νομοθετικό της στίγμα μες  το καλοκαίρι, ενώ τον Σεπτέμβρη θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στοχευμένες προσλήψεις στους τομείς της Υγείας και της Ασφάλειας. Στα χωριά της Αρκαδίας έχουμε σωρεία ληστειών, αυτό δεν είναι αποδεκτό!

Αντί να δίνονται επιδόματα, να δίνονται δουλειές. Φυσικά, θα πρέπει να δοθούν  επιδόματα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε όλους όσους δεν..μιλάνε Ελληνικά, όπως κάνει η σημερινή Κυβέρνηση.

Το δημογραφικό πρόβλημα λύνεται με την δημιουργία συνθηκών και την παροχή κινήτρων για περισσότερα παιδιά και όχι με την αθρόα έλευση μεταναστών από παντού.

Όλοι οι αιρετοί κρίνονται γι' αυτό που έχουν πράξει, θέλω και τώρα και αύριο να κρίνομαι αυστηρά από τους Αρκάδες.  Είναι πολύ σημαντικό ν' αποκατασταθεί η σχέση αξιοπιστίας μεταξύ πολίτη και πολιτικού. 

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βλάση  εδώ..

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.