Εκλογες 2023

Στις επετειακές εκδηλώσεις του Άστρους ο Β. Γιαννακούρας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Οφείλουμε όλοι μας να αναδείξουμε περισσότερο τα σημεία όπου διεξήχθησαν τα σημαντικά στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821", τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος παραβρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας.

Λίγο αργότερα προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αναφέροντας: 

Η Αρκαδία μας εκτός από τα σημαντικότερα στρατιωτικά γεγονότα που συνέβαλαν στην εδραίωση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στο θετικό αποτέλεσμα αυτής, είχε σημαντική παρουσία και σε πολιτικό επίπεδο.

Ένα από αυτά και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και η Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος, στη διάρκεια της οποία ψηφίστηκε το νέο Αναθεωρημένο Σύνταγμα το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως πυκνότερο, αυστηρότερο, νομικά αρτιότερο περισσότερο φιλελεύθερο και πιο δημοκρατικό σε σχέση με το Σύνταγμα της Επιδαύρου, το οποίο αν και δεν ίσχυσε στην πράξη, για διάφορους λόγους, ήταν πολύ σημαντικό και για τις ελευθερίες του ατόμου, και στηριζόταν στις αρχές του Ελληνικού Διαφωτισμού.

Συγχαρητήρια στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για τις λαμπρές και πολυήμερες και πολυδιάστατες εκδηλώσεις, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και στο μέλλον και οφείλουμε όλοι μας να αναδείξουμε περισσότερο, ώστε να αποτελέσουν και τόπους προορισμού και επίσκεψης, τα σημεία όπου διεξήχθησαν τα σημαντικά στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821. 

Χρόνια Πολλά και σε όσους έχουν την ονομαστική τους εορτή σήμερα. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.