Εκλογες 2023

Σε Βυτίνα και Δημητσάνα ο Γ. Παπαηλιού

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ιδιαίτερες αναφορές στον οδικό άξονα Βυτίνας-Δημητσάνας και στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Επίσκεψη του  υπ. βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Η. Παπαηλιού στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα.

Ο άξονας Βυτίνας-Δημητσάνας (και παραπέρα Στεμνίτσας-Ελληνικού-Καρύταινας, το Βαλτεσινίκο, τα Λαγκάδια και άλλα μικρότερα χωριά) αποτελούν τους χειμερινούς προορισμούς της Γορτυνίας, με αιχμές-συγκριτικά πλεονεκτήματα την ανόθευτη φύση, το φυσικό κάλλος, την οικιστική αυθεντικότητα, την ιστορία, τη λαϊκή  παράδοση, το λαϊκό πολιτισμό και βέβαια τις γορτυνιακές γεύσεις από τα γνήσια αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής.

Χρειάζονται όμως έργα υποδομής και περαιτέρω προβολή, ώστε η επισκεψιμότητα να διευκολυνθεί  και να αυξηθεί περαιτέρω, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες να καταστούν και να παραμείνουν ζωντανές.

Το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας λειτουργεί και αυτό, όπως όλες οι αντίστοιχες δομές, χάρη στο «φιλότιμο», την υπέρβαση δυνάμεων και τον επαγγελματισμό του προσωπικού του.

Για να λειτουργήσει όμως ως αποτελεσματική δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι αναγκαία η πλήρης στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό,  όπως παιδίατρο και οδοντίατρο, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρων και βέβαια με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, ώστε τουλάχιστον οι μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις να γίνονται και να αξιολογούνται επί τόπου.

Μόνον έτσι, θα αποσυμφορηθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και δεν θα αισθάνεται και δεν θα είναι εγκαταλελειμμένος ο πληθυσμός αυτής της ορεινής και απομακρυσμένης περιοχής.   

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.