Εκλογες 2023

Ολοταχώς για εκλογές 25 Ιουνίου (vd)

Δεν θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μαΐου άνοιξε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών με την παραλαβή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος  δήλωσε πως θα την επιστρέψει το απόγευμα

Στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει την πρώτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος,  όπου και ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην την αξιοποιήσει και να την επιστρέψει πίσω το απόγευμα καθώς δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

"Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο της απλής αναλογικής. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με την κα. Σακελλαροπούλου.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.