Εκλογες 2023

Οδυσσέας: Με δικαιοσύνη κάποια από τα υπερκέρδη να πηγαίνουν στο κοινωνικό κράτος

Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ ανέφερε ο βουλευτής Αρκαδίας.

Βασικά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε μόνη προτεραιότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, στόχος μας είναι να κυβερνήσουμε τη χώρα. Είμαστε μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ. Το πρόγραμμά μας έχει κατατεθεί εδώ και έξι μήνες και είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Δεν εκπροσωπούμε τις ίδιες ομάδες συμφερόντων με τη ΝΔ. Εμείς θέλουμε την επιχειρηματικότητα,  δεν ποινικοποιούμε το κέρδος αλλά πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη ώστε κάποια από τα υπερκέρδη να πηγαίνουν στην υγεία, την παιδεία και στις κοινωνικές δομές.

Για παράδειγμα, η ΝΔ μείωσε το φόρο στο μηδέν για τη μεταβίβαση γονικής περιουσίας μέχρι 1,6 εκατομμύρια. Ελάχιστοι πολίτες, αυτοί που διαθέτουν πολλά χρήματα μπορούν να μεταβιβάσουν περιουσία τέτοιας αξίας. Έχουμε διαφορετική πολιτική προσέγγιση από τη ΝΔ, θέλουμε ένα μέρος από τα χρήματα αυτά να πηγαίνει στο κοινωνικό κράτος. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε ότι οι δύο γονείς πρέπει να μεταβιβάζουν δωρεάν περιουσία έως 800.000.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της κοινωνικής κατοικίας. Στο Ταμείο Ανάκαμψης, η ΝΔ έχει προβλέψει μόνο 100 διαμερίσματα, την ίδια ώρα που η Πορτογαλία έχει δρομολογήσει την κατασκευή 26.000 κοινωνικών κατοικιών. Ακόμα, για να ενισχύσουμε τα νέα ζευγάρια και να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, προτείνουμε μείωση των φόρων για το δεύτερο παιδί.

Τέλος, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ είναι να μειωθεί προοδευτικά, ενώ προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις προτείνουμε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.