Εκλογες 2023

Βλάσης: Προτεραιότητά μας ν' αγκαλιάσουμε τους απανταχού Έλληνες

Φωτογραφία: Facebook: Κώστας Βλάσης

Η δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ντίνος Μητρόπουλος ή Dean Mitropoulos

Ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες παγκοσμίως κι ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Με καταγωγή από τους Χράνους Μεγαλόπολης, μετανάστευσε με τους γονείς του στη Βοστόνη των ΗΠΑ σε ηλικία 9 ετών, όπου αφού ολοκλήρωσε ακαδημαϊκές σπουδές κορυφαίου επιπέδου μπήκε στο χώρο των επιχειρήσεων, αρχικά ως στέλεχος κι εν συνεχεία ιδρύοντας τις δικές του εταιρείες. Έχει βραβευθεί τόσο για τις επιδόσεις του στο επιχειρείν όσο και για την προσφορά του στον οικουμενικό ελληνισμό.

Η γνωριμία μου μαζί του ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργός Εξωτερικών κι εξελίχθηκε σε μια θερμή φιλία. Θαυμάζω το επιχειρηματικό του "δαιμόνιο", μα πάνω απ' όλα την ανιδιοτελή του αγάπη για την Πατρίδα, την οποία στηρίζει και βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί.

Μπορεί να κοντεύει τα 80, μπορεί να ζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να έχει ζήσει μια πολύ γεμάτη ζωή, όμως αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του και να βγάλει για πρώτη φορά ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο, όντας εμφανώς συγκινημένος και υπερήφανος.

Ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητά μας να "αγκαλιάσουμε" τους ανθρώπους αυτούς, τους απανταχού Έλληνες, που ζουν και προοδεύουν σε μέρη μακρινά, αλλά ποτέ δεν ξεχνούν την Πατρίδα και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της παγκοσμίως. Είμαστε υπερήφανοι για όλους τους συμπατριώτες μας που κρατούν ζωντανή τη φλόγα του Ελληνισμού κι ευγνώμονες για όσα έχουν προσφέρει στον τόπο μας. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διατηρήσουμε το δεσμό τους με την Πατρίδα ισχυρό κι ενεργό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.