Εκλογες 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε Τυρό-Λεωνίδιο (pics)

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαηλιού- facebook

Μ' επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Γιώργο Παπαηλιού

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

Ο  υπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής  και της Οργάνωσης Μελών Νότιας Κυνουρίας στον Τυρό και στο Λεωνίδιο

Στο πλαίσιο της περιφερειακής διάστασης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η ελληνική επαρχία, η  ελληνική ύπαιθρος  μπορεί  να αποκτήσει ενεργό ρόλο και θέση.

Η Νότια Κυνουρία-το Λεωνίδιο-η Τσακωνιά είναι «ευλογημένος» τόπος.

Απαιτείται να προωθηθεί η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του,  αυτών της  ανόθευτης φύσης, του φυσικού κάλλους-του περιβάλλοντος, της μυθολογίας, της ιστορίας, της λαϊκής τσακώνικης  παράδοσης, των ηθών και εθίμων,  των ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Η πρωτογενής παραγωγή της περιοχής, η οποία αντιμετωπίζει το υπέρογκο κόστος παραγωγής (ενέργεια, νερό, λιπάσματα κ.α.), χρειάζεται συνολική προσέγγιση και μάλιστα σε συνεργατική βάση, ώστε  να επιβιώσει, να αναβαθμιστεί και να συνδυαστεί με τη μεταποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όπως της μελιτζάνας, του ΠΟΠ προϊόντος  της περιοχής.       

Ο δε τουρισμός, η επισκεψιμότητα της Νότιας Κυνουρίας, και στην παραλιακή ζώνη και στον ορεινό όγκο και στα σημεία πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής αναφοράς της περιοχής, μπορούν να εμπλουτιστούν περαιτέρω και να αποκτήσουν διάρκεια.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.