Εκλογες 2023

Παπαηλιού: Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν κρίσιμη σημασία.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι  θετική ψήφος. 

Είναι ψήφος στην κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, στο κοινωνικό κράτος, για τη στήριξη και την ενίσχυση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων και της περιφερειακής Ελλάδας.

Στις εκλογές της 21ης Μαϊου, οι πολίτες ψήφισαν.  

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Ομιλία μου συγκέντρωση των Αρκάδων ετεροδημοτών στο Ίλιον 

Εμείς οι Αρκάδες διατηρούμε στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη γενέθλια γη, την Αρκαδία.

Όπου και αν ζούμε, εργαζόμαστε, λειτουργούμε, οι δεσμοί μας με την Αρκαδία είναι στενοί, συναισθηματικοί αλλά και πρακτικοί (ο παπούς και η γιαγιά που έχουν μείνει «πίσω», το σπίτι στο χωριό, το κερί για όσους «έφυγαν», το μάζεμα των ελιών, το λάδι και το παστό από το χωριό, τα πανηγύρια, το Πάσχα, οι διακοπές τα καλοκαίρια).

Το γεγονός, ότι οι τοπικοί σύλλογοι των «εν Αθήναις και απανταχού» υπάρχουν και δραστηριοποιούνται παντού αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα στοιχεία που μας «δένουν» με την ιδιαίτερη πατρίδα μας-με τα χωριά μας είναι και αυτό της ψήφου. Αυτό σημαίνει ενεργό ενδιαφέρον για τα κοινά της Αρκαδίας αλλά και συμμετοχή σ΄ αυτά.  

Πάντα σε συνεργασία με τους μόνιμους κατοίκους που, ας μην ξεχνάμε, αυτοί είναι που «κρατάνε Θερμοπύλες».

Παρότι υπάρχει απόλυτη χρονική εγγύτητα μεταξύ των επερχόμενων εκλογών (της 25ης Ιουνίου και αυτών που προηγήθηκαν (της 21ης Μαϊου), αυτές είναι νέες-«άλλες» εκλογές.

Και είναι νέες-«άλλες» εκλογές, όχι μόνον διότι διεξάγονται με άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά και διότι σ΄ αυτές τα κριτήρια της ψήφου των πολιτών μπορεί να είναι και θα είναι διαφορετικά (σε σχέση με αυτά που πρυτάνευσαν στις εκλογές της 21 ης Μαϊου).    

Στις επερχόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως κόμμα  που αποσκοπεί στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, επιδιώκει την ανατροπή των συσχετισμών που διαμορφώθηκαν στις εκλογές της 21 ης Μαϊου.

(Επιπλέον) Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν είναι μία συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση. Δεν ανταγωνίζονται  πολιτικά κόμματα με διαφορετικές προσεγγίσεις, απόψεις, προγράμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν συγκρούεται με ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα, αλλά ένα «σύστημα», το «σύστημα Μητσοτάκη», που εγκαταστάθηκε στη χώρα μετά τις εκλογές του 2019 και, κατά τη διακυβέρνησή του, έχει λαφυραγωγήσει τους δημόσιους πόρους και το δημόσιο πλούτο, έχει καταπνίξει τον αντίλογο, κάθε διαφορετική φωνή και άποψη, έχει προσβάλλει τους πολίτες και βέβαια κινείται πολιτικά ανέντιμα και μικροπολιτικά, προβάλλοντας ψεύδη, διαστρεβλώνοντας την άλλη άποψη και εμφανίζοντας μία εικονική πραγματικότητα.  

Ταυτόχρονα, σ΄ αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθενται δύο κυβερνητικά προγράμματα, το πρόγραμμα της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Των υπολοίπων κομμάτων τα προγράμματα δεν προσφέρουν  κυβερνητική προοπτική αλλά, μέσω αυτών και της συμμετοχής τους στις εκλογές, επιδιώκονται θέσεις αντιπολίτευσης, πράγμα που ομολογείται και από τα ίδια.   

Το πρόγραμμα μας προσεγγίζει όλα τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας όπως είναι η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια στην αγορά (στα σούπερμάρκετ) και στην ενέργεια (λογαριασμοί ηλεκτρικού, καύσιμα), που ταλανίζουν τα νοικοκυριά των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, η ρύθμιση των οφειλών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο την ανακούφιση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Επιπλέον, προτείνεται η αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος,    προς την κατεύθυνση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αυτό θα γίνει με τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, της παραγωγικής δημιουργίας και της ελληνικής περιφέρειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίσιμο στοιχείο είναι η ανακατεύθυνση-ο αναπροσανατολισμός του προγράμματος και των σχετικών πόρων του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».  Οι πόροι από την  ανακατεύθυνση πρέπει να διοχετευτούν στην ουσιαστική χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και στην ενίσχυση των δημοσίων υποδομών και του κοινωνικού κράτους. 

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν κρίσιμη σημασία.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι  θετική ψήφος. 

Είναι ψήφος στην κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, στο κοινωνικό κράτος, για τη στήριξη και την ενίσχυση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων και της περιφερειακής Ελλάδας.

Στις εκλογές της 21ης Μαϊου, οι πολίτες ψήφισαν  

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.