Εκλογες 2023

Παπαηλιού: Η Αρκαδία βρίσκεται στο περιθώριο εδώ και πολλά χρόνια (vd)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τοποθέτηση του υπ. βουλευτή Αρκαδίας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «συμβόλαιο αλλαγής» εκτός της κοινωνικής, χαρακτηρίζεται και από την περιφερειακή διάσταση, ώστε η ύπαιθρος-η επαρχία να αποκτήσει ενεργό θέση, λόγο και ρόλο.   

Η ελληνική περιφέρεια, εν προκειμένω η  Αρκαδία, βρίσκεται στο περιθώριο  εδώ και πολλά χρόνια, με την κατάσταση να επιδεινώνεται με ραγδαίους ρυθμούς (και) τα τελευταία 4 χρόνια

Η ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» την απογυμνώνει συνεχώς από δημόσιες, κοινωφελείς, εκπαιδευτικές, υγειονομικές, τραπεζικές δομές, με συνέπεια να μην εξυπηρετείται η στοιχειώδης καθημερινότητα των  μόνιμων κατοίκων.

Σε πρώτη φάση, για την ανακούφιση των μονίμων κατοίκων,  μία παρέμβαση μπορεί να αποτελέσει, η καθιέρωση «περιφερειακών ισοδύναμων», ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη του κόστους και της απώλειας εισοδήματος  που συνεπάγεται η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τα πλησιέστερα κέντρα,  προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά και στις κοινωφελείς υπηρεσίες.

Αλλά  και η παροχή δυνατότητας (στους μονίμους κατοίκους) για  προσέγγιση των διαθέσιμων  προγραμμάτων και της δανειοδότησης  με όρους ρεαλιστικούς που να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες συνθήκες, ώστε να υπάγονται σ΄ αυτά οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι (της Αρκαδίας).

Και βέβαια ο κανόνας κόστους-οφέλους που διατρέχει τη χρηματοδότηση έργων, να διασφαλίζεται με τρόπο, που το μεν κόστος να μην κρίνεται μόνον βάσει αμιγώς οικονομικών κριτηρίων αλλά και βάσει κοινωνικών-περιφερειακών, το δε όφελος να μη συνιστά «στατικό μέγεθος», αλλά να προβάλλεται στο μέλλον. 

Επιπλέον, να προωθηθεί η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αρκαδίας, της  ανόθευτης φύσης, του φυσικού κάλλους-περιβάλλοντος, της μυθολογίας, της ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού, των ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων συνδυαστικά με τη μεταποίησή τους και η κινητοποίηση  του ανθρώπινου δυναμικού όπου γης, το οποίο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη γενέθλια-την πατρώα γη.

Η Αρκαδία, όπως και άλλες  επιμέρους περιοχές της περιφερειακής Ελλάδας, πρέπει, ως κοινωνίες, να παραμείνουν ή να ξαναγίνουν ζωντανές, με τη χορήγηση κινήτρων, σοβαρών, στοχευμένων και με μακροχρόνιο ορίζοντα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και με τη στήριξη των υγειονομικών (των Κέντρων Υγείας) και των εκπαιδευτικών δομών της (των σχολικών Μονάδων).

Απαιτούνται  ολοκληρωμένα τοπικά προγράμματα ανασυγκρότησης, με την αποφασιστική  συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων της περιοχής και των εθνοτοπικών-αρκαδικών συλλόγων. 

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουν κρίσιμη σημασία.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι  θετική ψήφος.

Είναι ψήφος στην κοινωνικά δίκαιη δημιουργική ανάπτυξη, στο κοινωνικό κράτος, για τη στήριξη και την ενίσχυση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων και της περιφερειακής Ελλάδας.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι πολίτες ψήφισαν 

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του. 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.