Εκλογες 2023

Προεκλογική ομιλία Χρήστου Κουλουρά, υποψηφίου Δημάρχου Μεγαλόπολης (vid)

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

O υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαλόπολης με την "Λαϊκή Συσπείρωση", πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στις 27/9/2023

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουλουράς τόνισε πως:

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, που όλοι ξέρουμε ότι θα είναι πιο δύσκολη για τη Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Μεγαλόπολης κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές με αισιοδοξία, δύναμη αλλά και τη θέληση να ενισχυθεί η αντίσταση και η οργάνωση απέναντι στην πολιτική που έφερε το Δήμο της Μεγαλόπολης σε αυτή την τραγική κατάσταση που όλοι πια αναγνωρίζουν.

Η Τοπική Διοίκηση, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, ως θεσμοί του αστικού κράτους, αποτελούν μηχανισμό προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής και φορομπηχτικό οργανισμό που έχει ακρογωνιαίους λίθους την «ανταποδοτικότητα», τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Η πολιτική που ΠΡΟΘΥΜΑ αναλαμβάνουν να ασκήσουν οι Δήμοι είναι στα ασφυκτικά πλαίσια των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μια πολιτική που νομοθετείται από το κεντρικό κράτος και εξειδικεύεται ξεχωριστά για κάθε Δήμο, με βάση τις ανάγκες για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ΟΧΙ για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές σε Έβρο και Ρόδο και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Εκεί είδαμε πάλι την εγκληματική πολιτική Περιφερειών και Δήμων που - μαζί με το κεντρικό κράτος – αρνούνται να δαπανήσουν για την πρόληψη των καταστροφών και την προστασία του λαού. Με τη λογική της ανταποδοτικότητας και του κριτηρίου κόστους - οφέλους των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν γίνονται ούτε αντιπλημμυρικά, ούτε αντιπυρικά έργα, δεν υπάρχει καμιά αντισεισμική προστασία, γιατί – βέβαια – δεν ΤΟΥΣ αποφέρουν κέρδος.

Το αποτέλεσμα; Ο λαός να πνίγεται, να καίγεται, να σκοτώνεται από πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς. Αυτή είναι η πολιτική του αστικού κράτους που αντιμετωπίζει τις βασικές ανάγκες του λαού ως κόστος. Είναι η ίδια ενιαία αντιλαϊκή πολιτική που άφησε αστελέχωτα τα νοσοκομεία (όπως εδώ το κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης) τον καιρό της πανδημίας, είναι η ίδια ενιαία πολιτική που ευθύνεται για το θάνατο 57 νέων παιδιών στα Τέμπη.

Για τον Δήμο Μεγαλόπολης η εξειδίκευση αυτών των επιλογών είναι συγκεκριμένη και έχει όνομα: Ονομάζεται ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ και ΠΡΑΣΙΝΗ ανάπτυξη.

 

Δείτε την ομιλία εδώ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.