Συνεντευξεις

"Οριακά για υπερχείλιση του φράγματος Λάδωνα" (ηχητικό)

Λήξη συναγερμού για την ενδεχόμενη υπερχείλιση του φράγματος Λάδωνα, μετά την ταχύτατη άνοδο της στάθμης των υδάτων, η οποία ήρθε ως απόρροια των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Συναγερμός σήμανε στον ΥΗΣ Λάδωνα (υδροηλεκτρικό σταθμό Λάδωνα) εχθές, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, καθώς η στάθμη των υδάτων του φράγματος έχει φτάσει σε απόσταση 2 μόλις μέτρων από το χείλος της εγκατάστασης. 

"Είμαστε τυχεροί, που δεν επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για νέες βροχοπτώσεις χτες και σήμερα, γεγονός που θα προκαλούσε την υπερχείλιση του φράγματος του Λάδωνα. Η αλήθεια είναι, ότι το τελευταίο διάστημα οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις οδήγησαν σε απότομη άνοδο της στάθμης των υδάτων, με αποκορύφωμα την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας η στάθμη του νερού στο φράγμα ανέβαινε 15 εκατοστά ανά μία ώρα!" εξηγεί στον Αρκαδία 938 και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο διευθυντής του ΥΗΣ Λάδωνα, κ. Σταθάς Ιωάννης.

"Μιλάμε μέχρι στιγμής για μία άνοδο της στάθμης συνολικά 8-9 μέτρων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος ακόμα κι αν υπερχειλίσει το φράγμα. Στην ουσία, με την προειδοποίηση, που είμαστε υποχρεωμένοι να απευθύνουμε, ενημερώνονται πολίτες, οι οποίοι τυχόν δραστηριοποιούνται ή βρίσκονται παράκτια του ποταμού Λάδωνα, ώστε να απομακρυνθούν εγκαίρως τόσο οι ίδιοι όσο και τυχόν αντικείμενά τους!" επισημαίνει ο κ. Σταθάς.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.