Διαφορα

Τούρκοι εθνικιστές έβαψαν κόκκινη Ελληνική σημαία!

H ενέργεια αυτή συνέβη στο Καστελόριζο, χθες, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ, αποτελεί πράξη ομάδας Τούρκων εθνικιστών μηχανικών και είναι "απάντηση" σε καταστροφή Τουρκικής σημαίας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα, πάντα με Τουρκικές πηγές, χρησιμοποιήθηκαν drone και εκατό κιλά κόκκινου χρώματος. Σύμφωνα με τις Ελληνικές αρχές, πρόκειται για το ίδιο drone που, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε επάνω από το Καστελόριζο, μεταδίδοντας τον Εθνικό ύμνο της Τουρκίας και Οθωμανικά εμβατήρια. 

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πίσω από την πρόκληση στο Καστελόριζο, βρίσκεται μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών.

Το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια αυτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Το σίγουρο είναι πως, λίγες ημέρες πριν την έναρξη ενός νέου κύκλου διερευνητικών επαφών με σκοπό την αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών, τέτοιου είδους πράξεις- είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά- δεν προσφέρουν τίποτε και "δυναμιτίζουν", με τεχνητό τρόπο, το όποιο "κλίμα συνεννόησης" τείνει να διαμορφωθεί.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.