Διαφορα

Μείωση στην παραγωγή μελιού στην Αρκαδία

Τι λένε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας και ο υπεύθυνος του Κέντρου Μελισσοκομίας Πελοποννήσου. 

Μειωμένη αναμένεται να είναι η παραγωγή μελιού το 2021 αφού οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που καταγράφονται μέχρι σήμερα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Υπαιθρος Χώρα".

"Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μείωση της παραγωγής, καθώς θα χαθούν πολλά μελίσσια λόγω της αδυναμίας των παραγωγών να τα συντηρήσουν. Με δεδομένα τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων, αλλά και το μέλι της προηγούμενης χρονιάς έχει μείνει απούλητο, είναι σίγουρο ότι μόνο οι πολύ μεγάλοι μελισσοκόμοι θα αντέξουν", δηλώνει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας, Σταύρος Δημάκος.

"Είναι σίγουρα μια δύσκολη περίοδος, καθώς λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων δεν ήταν εύκολο για τους μελισσοκόμους να συντηρούν τα μελίσσια όπως θα έπρεπε. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα διάθεσης της περσινής παραγωγής και σε ένα μήνα περίπου ξεκινά η νέα μελισσοκομική περίοδος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φυσικά το έχουν οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι, που δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων", προσθέτει ο υπεύθυνος του Κέντρου Μελισσοκομίας Πελοποννήσου, Γιώργος Τσιάπας.    

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.