Διαφορα

Η γνωριμία Παπακωνσταντίνου-Μητροπάνου στην Τρίπολη

Ο Αρκάς τραγουδιστής αναφέρθηκε στην κοινή στρατιωτική τους θητεία... (VIDEO)

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν προσκεκλημένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην τηλεοπτική εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" το βράδυ της Πέμπτης, 7 Οκτωβρίου και μίλησε για όλους και για όλα.

Θυμήθηκε το ξεκίνημά του στη μουσική, καθώς και το τραγούδι που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Πώς γνώρισε τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Λοΐζο; Με ποιον σπουδαίο συνθέτη δεν πρόλαβε να συνεργαστεί; Σε ποια συναυλία τραγούδησε με ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του κόσμου; Ο ρόλος της ροκ στη ζωή του και η αγάπη του για το ερωτικό, αλλά και το πολιτικό τραγούδι. 

Μεταξύ όσων είπε ο κ. Παπακωνταντίνου, που κατάγεται από τη Βάστα Αρκαδίας ήταν ότι γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας και μάλιστα στην εκπομπή δημοσιεύτηκε φωτογραφία των δύο και φίλων τους μπροστά από μικρόφωνο την εποχή που υπηρετούσαν τον ελληνικό στρατό.

Ο τραγουδιστής θυμήθηκε στα πρώτα χρόνια της ζωής του τη μητέρα του που τραγουδούσε "σαν κελάρυσμα, δημοτικά τραγούδια και παλιά λαϊκά. Και η αδελφή μου η Αθανασία που είναι μεγαλύτερη 7 χρόνια τραγουδάει αλλά δεν ασχολήθηκε. Η μητέρα μου με νανούριζε με τραγούδια. Ήμουν μεγάλο ψώνιο μικρός. Ανέβαινα στα δέντρα και τραγουδούσα.

Ήθελα να είμαι ψηλά να με ακούει όλος ο κάμπος. Έπεσα από το δέντρο και λιποθύμησα μια φορά. Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα".

Οσον αφορά για το αν επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής του ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής ανέφερε μεταξύ άλλων: "Θα ξαναπάω στην Αρκαδία, στο χωριό, όταν σταματήσω να σκέφτομαι διαρκώς, πως εκεί είναι θαμμένοι οι γονείς μου." 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε όλη τη συνέντευξη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.