Διαφορα

Εκδράμετε με την ΚΤΕΛ Αρκαδίας Μάρτιο και Απρίλιο

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Κυριακές Ορθοδοξίας & Σταυροπροσκυνήσεως τον Μάρτιο και Αράχοβα – Δελφούς τον Απρίλιο.

Από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Arcadian Tours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι κρατήσεις θέσεων των προγραμματισμένων εκδρομών όπως ακολούθως:

α) Της Μονοήμερης εκδρομής την Κυριακής της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2022 για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μάλεσι και ύστερα επίσκεψη στο Λουτράκι.

β) Της Μονοήμερης εκδρομής για προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού (Ευλογία με τον Τίμιο Σταυρό) την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 27 Μαρτίου 2022 και

γ) Της 2ήμερης Εκδρομής για την Αράχοβα – Δελφούς και το Μεταλλευτικό Μουσείο Φωκίδας από τις 9 έως τις 10 Απριλίου 2022. 

ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΗΛΕΣΙ 13/3/2022

Το Πρόγραμμα της Μονοήμερης Εκδρομής την Κυριακή της Ορθοδοξίας για το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου Μηλέσιου και ακολούθως για το Λουτράκι, είναι το εξής:

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 θα γίνει η αναχώρηση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 07:00π.μ. και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου, φτάνουμε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Τα κτίρια του Ησυχαστηρίου άρχισαν να κτίζονται το 1981 ενώ ο Ναός θεμελιώθηκε το 1990 και ολοκληρώθηκε το 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του Γέροντα.

Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για το Λουτράκι, όπου θα καθίσουμε για καφέ και φαγητό. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη.

Η Τιμή συμμετοχής είναι: 25,00 € και Περιλαμβάνει:

• Το λεωφορείο Τρίπολη – Ιερό Ησυχαστήριο – Λουτράκι - Τρίπολη

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα : 2710 223 614 - 2710 222 560 - 6988 010000. & στο www.arcadiantours.gr.

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ  27/3/2022

Το Πρόγραμμα της Μονοήμερης Εκδρομής για το Προσκύνημα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων (Ευλογία με τον Τίμιο Σταυρό)  του Λυκαβηττού, είναι το εξής: 

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 θα γίνει η αναχώρηση στις 14:00 μ.μ. από την Πλατεία Κολοκοτρώνη και μέσω της Ε.Ο Τρίπολης – Κορίνθου καταλήγουμε στο εκκλησάκι που γίνονται θαύματα, τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, προκειμένου να προσκυνήσουμε τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουμε την ευλογία του καθώς την συγκεκριμένη ημέρα, θα ευλογεί τους πιστούς με τον τίμιο Σταυρό ο πατέρας Δημήτριος.

Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε αργά το βράδυ για την Τρίπολη.

Η Τιμή συμμετοχής είναι: 20 € (Με Προκαταβολή για κρατήσεις θέσεων:10 €)   

Περιλαμβάνει: 

1. Την μετακίνηση με το λεωφορείο: Τρίπολη – Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού – Τρίπολη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα : 2710 223 614 - 2710 222 560 - 6988 010000. & στο www.arcadiantours.gr. 

ΓΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΔΕΛΦΟΥΣ – ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ 9-10/4/2022

Το Πρόγραμμα της 2ήμερης Εκδρομής για την Αράχωβα, τους Δελφούς και για το Μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας, είναι το εξής:

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 θα γίνει η αναχώρηση από την Τρίπολη στις 07:00 π.μ.  και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου – Λαμίας φτάνουμε στους Δελφούς, τον Ομφαλό της Γής, όπως ονομάζονταν κι όπου βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Εκεί θα πάμε στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* Parnassos Delfi Hotel για την παραλαβή των δωματίων. 

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θα ξεναγηθούμε από επαγγελματία ξεναγό.

Μετά την επίσκεψή μας σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό καθώς πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και παραδοσιακό οικισμό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Εκεί θα καθίσουμε για καφέ και φαγητό και θα θαυμάσουμε τις ομορφιές του οικισμού.

• Βράδυ Ελεύθερο.

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022: Το πρωί της Κυριακής μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Το Vagonetto είναι το μέσον που θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και θα σας μάθει την ιστορία της εξόρυξης του βωξίτη. 

Στο 51ο χλμ της Ε.Ο. Λαμίας – Άμφισσας νότια της Γραβιάς βρίσκεται το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας. Μία από τις στοές που είχαν διανοιχθεί για την υπόγεια εκμετάλλευση του βωξίτη, η στοά 850, έκλεισε το 1972 λόγω εξάντλησης του ορυκτού. Εκεί θα γίνει περιήγηση και ξενάγηση στο χώρο από άτομο του Πάρκου διάρκειας 1,30 ώρας. 

Μετά την περιήγησή μας στο πάρκο θα ξεκινήσουμε μια διαδρομή, όπου θα περάσουμε από όμορφα μέρη όπως την Ιτέα, το Γαλαξίδι και θα καταλήξουμε στη Ναύπακτο. 

Πρόκειται για μια πόλη της Ελλάδας που επέζησε 30 αι. μέσα από μια πολυτάραχη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα διάσπαρτα μνημεία της. Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου απολαμβάνει την αγκαλιά του Κάστρου της που τα τείχη του κατηφορίζουν μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Μια γραφική πόλη με γειτονιές ζεστές και φιλόξενους κατοίκους. Ένας ιστορικός τόπος που υποδέχεται τους επισκέπτες του χειμώνα καλοκαίρι στα ορεινά του μέρη με τα πυκνά δάση και τα παραδοσιακά χωριουδάκια και στις παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά. Εκεί θα κάνουμε στάση για καφέ και φαγητό και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Τρίπολη μέσω της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η Τιμή συμμετοχής είναι: 80,00 €

Περιλαμβάνει:

•  Την διανυκτέρευση με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* στους Δελφούς Parnassos Delfi Hotel.

•  Τις μετακινήσεις με το λεωφορείο: Τρίπολη – Αράχωβα – Δελφούς – Μεταλλευτικό Μουσείο Φωκίδας – Τρίπολη.

•  Την είσοδο και την ξενάγηση στο Μεταλλευτικό Μουσείο Φωκίδας.

•  Την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών με επαγγελματία ξεναγό.

•  Την ενοικίαση των ακουστικών για την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Δεν περιλαμβάνει:

1. Το ενιαίο εισιτήριο εισόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και το Μουσείο των Δελφών.

2. Τιμή ενιαίου εισιτηρίου: 12 € για ενήλικες.

3. Ελεύθερη είσοδος: Ανήλικοι, Ενήλικοι έως 25 ετών, άνεργοι.

4. Άτομα άνω των 65 ετών: 6 € 

Διευκρινίζεται ότι η τιμή εισιτηρίου κατ’ άτομο αφορά δίκλινο δωμάτιο.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα : 2710 223 614 - 2710 222 560 - 6988 010000. & στο www.arcadiantours.gr.

- Τόσο από την ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε όσο και από την Arcadian Tours γίνεται γνωστό προς τους (ανεμβολίαστους) επιβάτες – ταξιδιώτες και τους εκδρομείς, οτι τηρούνται κατά γράμμα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα μεταφοράς - προς και από τους προορισμούς τους - όπως έχουν ανακοινωθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Κράτους.  

-Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε εργαστηριακό rapid test 48 ωρών πριν το ταξίδι, είτε μοριακό (PCR) 72 ωρών πριν το ταξίδι. Οι ανήλικοι ηλικίας από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να διαθέτουν self-test 24 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Καθώς και η χρήση  για όλους ,της υποχρεωτικής μάσκας.}

--------------------------------------------------------------------------------

- Η ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. ζητά και υποβάλει θερμή παράκληση στο επιβατικό της κοινό, να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια των άνω δρομολογίων υποσχόμενη και ευχόμενη μια γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα που θα σημάνει την ολοκληρωτική επιστροφή, στην εκτέλεση όλων των δρομολογίων της.

- Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται σε τακτές χρονικές περιόδους οι απολυμάνσεις - αποστειρώσεις στα Λεωφορεία, τις Κτιριακές εγκαταστάσεις του Κεντρικού Σταθμού Τρίπολης και των Πρακτορείων καθώς και στην εφαρμογή πρωτοκόλλων Υγιεινής & Ασφάλειας του Εργατοϋπαλληλικού προσωπικού της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.